Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brak kodu do radia CIvic IX w książce gwarancyjnej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Brak kodu do radia CIvic IX w książce gwarancyjnej

Witam Kolegów.

Zakupiłam swoją Hondę w 2016 w salonie PL, jestem pierwszą właścicielką. W książce gwarancyjnej jest naklejka na pierwszej stronie z moimi danymi, numerem VIN, numerem rejestracyjnym, numerem kluczyków, kodem silnika. Jest również rubryka KOD RADIA, lecz pod spodem jest puste miejsce. Sprzedawca nie przekazał mi tego kodu. Nie dopilnowałam tego w dniu sprzedaży. Czy sprzedawca powinien przekazać mi ten kod i wpisać go w dniu sprzedaży? Czy macie w swoich książkach gwarancyjnych podany kod do radia?

Dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,
    Wioletta

Witamy się w innym dziale , a co do pytania o kod radia to nie ma go w papierach, radio jest przypisane do nr Vin auta. Nie jest potrzebny kod do puty radio będzie w Twoim aucie.

Comment

Z tego co mi wiadomo nasze radia nie potrzebują żadnego kodu. Masz Connecta czy normalne radio?

Comment

Jak najbardziej posiadam naklejkę z 5-cyfrowym kodem do radia w książce gwarancyjnej

Comment

Zamieszczone przez Jogii Zobacz posta
          Jak najbardziej posiadam naklejkę z 5-cyfrowym kodem do radia w książce gwarancyjnej
          Masz ,,przedpotopowe" auto to i kod do radia masz

Comment

Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Moje auto jest z 2016 roku po FL (radio zwykłe, wersja Comfort) i wymaga kodu radia po zdjęciu klemy z akumulatora przez mechanika. W książce gwarancyjnej kod radia nie jest podany. Dostałam drugie kluczyki podczas odbioru auta w etui i tam jest nakleja z jakimś numerem, może to jest ten kod?

Pozdrawiam,
            Wioletta

Comment

Zamieszczone przez HondaHHH Zobacz posta
              Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Moje auto jest z 2016 roku po FL (radio zwykłe, wersja Comfort) i wymaga kodu radia po zdjęciu klemy z akumulatora przez mechanika. W książce gwarancyjnej kod radia nie jest podany. Dostałam drugie kluczyki podczas odbioru auta w etui i tam jest nakleja z jakimś numerem, może to jest ten kod?

Pozdrawiam,
              Wioletta
              Może po prostu zadzwoń do salonu w którym kupiłaś i już.
              Ew może być sytuacja, że ASO mają jakieś kody, gdzieś było coś takiego napisanego na forum. Generalnie z radiami w Hondach jest tak, ze każde jest przypisane do konkretnego auta i jak np kupisz jakąś używkę, to bez wizyty w ASO się nie uda go uruchomić. Szczerze mówiąc pierwszy raz się spotkałem z kodem w gen IX - tym bardziej do zwykłego radia. Ale fakt, że mój ojciec jeżdżący jazzem z 2013 rzeczywiście wbijał 6-cyfrowy kod jak zmieniał aku. A ma tam właśnie "zwykłe"radio.
              Dzwoń tam i daj znać
              PS Cyferki z etui mogą być kodem, czemu nie Spróbuj. Na pewno po jednym razie nie zablokujesz nic. Najwyżej znowu zdejmiesz klemę

Comment

Tak może być pamiętam że kod to były 2 naklejki z numerem chyba 6 cyfr na takiej karteczce ok 6cm

Comment

Zamieszczone przez HondaHHH Zobacz posta

Pozdrawiam,
                  Wioletta
                  Moim zdaniem nie jest to kod do radia ale jest to numer kluczyka, służący do ewentualnego sprowadzenia w przypadku zagubienia;

pozdrowienia

Comment

To jest kod kluczyka bo ma liczby spoza zakresu 1-6. Jutro zadzwonię do ASO i dam znać.

Pozdrawiam,
                    Wioletta

Comment

W instrukcji obsługi jest napisane ,że po odłączeniu systemu audio od zasilania ( odpięcie lub rozładowanie akumulatora) ,w określonych warunkach system może wyświetlić polecenie WPROWADŹ KOD *1 / wprowadź kod *2. W takim wypadku należy przekręcić kluczyk w pozycję zapłon ,włączyć system audio, nacisnąć i przytrzymać przycisk włączenia systemu audio przez co najmniej 2 sekundy .Działanie systemu zostanie wznowione. *1 - wersje z jednym wyświetlaczem , *2 - wersje z dwoma wyświetlaczami. A co śmieszne dla mnie i niezrozumiałe obok drobniejszym druczkiem jest informacja : Wersje z jednym wyświetlaczem - w zestawie dokumentów pojazdu odszukać kartę z kodem zabezpieczającym systemu audio i nr.seryjnym. Jeśli utracisz kartę ,należy zwrócić się do ASO Honda w celu uzyskania numeru seryjnego i kodu bezpieczeństwa. Informacje można uzyskać u dealera. Jak widać instrukcja obsługi jest zrozumiała
                      Last edited by piter77; 28-08-2019, 20:45.

Comment

Zamieszczone przez piter77 Zobacz posta
                        W instrukcji obsługi jest napisane ,że po odłączeniu systemu audio od zasilania ( odpięcie lub rozładowanie akumulatora) ,w określonych warunkach system może wyświetlić polecenie WPROWADŹ KOD *1 / wprowadź kod *2. W takim wypadku należy przekręcić kluczyk w pozycję zapłon ,włączyć system audio, nacisnąć i przytrzymać przycisk włączenia systemu audio przez co najmniej 2 sekundy .Działanie systemu zostanie wznowione. *1 - wersje z jednym wyświetlaczem , *2 - wersje z dwoma wyświetlaczami.
                        Nic dodać nic ując, tak właśnie, jest potwierdzam na własnej skórze, po zdjęciu klemy i ponownym jej założeniu wyświetla się taki komunikat, ale nie potrzeba żadnego kodu żeby po chwili można było włączyć radio, tak więc proszę już nie mieszać z kodami, gdyż żaden kod nie jest potrzebny w naszych IX-tkach żeby zadziałało radio.
                        Moja łódka Civic..
                        Mój "klekocik" Ceed..
                        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                        Coś na temat olejów..

Comment

Grzechu to nie wszystko ,edytowałem post

Comment

Zamieszczone przez piter77 Zobacz posta
                            Grzechu to nie wszystko ,edytowałem post
                            To nic, kodu i tak nie trzeba, przy zdjęciu i założeniu klemy.
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                            Coś na temat olejów..

Comment

U mnie wyświetla error code i przytrzymanie on/off nic nie daje

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                              X