Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zdalne domykanie szyb

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zdalne domykanie szyb

Witam. Jestem świeżym posiadaczem Civica z 2015 roku. Według katalogu moja wersja powinna mieć opcję zdalnego domykania szyb kluczykiem. Niestety nie wiem dlaczego ale nie działa mi ta opcja. Z tego co wyczytałem trzeba nacisnąć kłódkę na kluczyku a potem ją chwilę przytrzymać by domknąć szyby. Wie ktoś może o co może chodzić?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Zobacz inaczej: pierwszy raz naciskasz, żeby dać sygnał do złożenia lusterek. Drugi raz naciskasz, żeby zamknąć okna. I trzymasz je, aż się zamkną. U mnie w każdym razie tak to działa. I analogicznie otwieranie. Pierwszy raz otwieram swoje drzwi, drugie naciśnięcie pozostałe drzwi, trzecie naciśnięcie przytrzymane otwiera okna. Chyba nic nie pokręciłem Otwieranie/zamykanie drzwi ustawia się w IMID. Można ustawić, że od razu otwierają się wszystkie, wtedy też pewnie inaczej będą działać operacje na szybach

Comment

Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
      Zobacz inaczej: pierwszy raz naciskasz, żeby dać sygnał do złożenia lusterek. Drugi raz naciskasz, żeby zamknąć okna. I trzymasz je, aż się zamkną. U mnie w każdym razie tak to działa. I analogicznie otwieranie. Pierwszy raz otwieram swoje drzwi, drugie naciśnięcie pozostałe drzwi, trzecie naciśnięcie przytrzymane otwiera okna. Chyba nic nie pokręciłem Otwieranie/zamykanie drzwi ustawia się w IMID. Można ustawić, że od razu otwierają się wszystkie, wtedy też pewnie inaczej będą działać operacje na szybach
      Może źle napisałem, ale właśnie tak robię. Za drugim razem przytrzymuje guzik kłódki ale nic się nie dzieje

Comment

Czyżbyś miał wersję Sport?

Comment

Zamieszczone przez trykacz Zobacz posta
          Czyżbyś miał wersję Sport?
          Zgadza się Katalogowo jest ta opcja w wersji sport
          Jak to jest w praktyce nie mam tej funkcji?
          Last edited by googol; 01-11-2018, 20:46.

Comment

Zamieszczone przez googol Zobacz posta
            Zgadza się Katalogowo jest ta opcja w wersji sport
            Jak to jest w praktyce nie mam tej funkcji?
            Mój kolega też tak mówił (ma tę wersję z 2015), więc pobawiłem się jego pilotem i niestety... Ani składanych lusterek ani otwierania/domykania szyb. Jego auto sprowadzone było z Austrii z salonu.

Comment

Panowie, sport poliftowy nie ma składanych lusterek. Ani z guzika ani z pilota. Dlatego go nie kupiłem Ani również nie ma zdalnie zamykanych szyb. Nie wiem, jak wkleić obrazek specyfikacji, a całego pdfa bez sensu wrzucać. No ale nie ma, nie będzie działać więc.

Comment

Ja posiadam taki katalog, wysłany przez Panią z jednego z warszawskich salonów Hondy:

civic.jpg

Panowie, sport poliftowy nie ma składanych lusterek. Ani z guzika ani z pilota. Dlatego go nie kupiłem Ani również nie ma zdalnie zamykanych szyb. Nie wiem, jak wkleić obrazek specyfikacji, a całego pdfa bez sensu wrzucać. No ale nie ma, nie będzie działać więc.

Mógłbyś mi wysłać Twój katalog do porównania?
                Last edited by googol; 01-11-2018, 21:57.

Comment

Specyfikacja FL'a na rok 2016 jest w tym poście -> https://www.civicforum.pl/showthread...441#post308441
                  I ta zgadza się z wyposażeniem mojego Sporta (2015).

Swoją drogą... lusterka na pewno nam się składać nie będą, bo nie mamy w nich mechanizmu do składania, ale ciekawe czego brakuje do zdalnego domykania szyb? Inny sterownik? Soft?
                  Ktoś wie?

Comment

Zamieszczone przez googol Zobacz posta
                    Ja posiadam taki katalog, wysłany przez Panią z jednego z warszawskich salonów Hondy:
                    Mógłbyś mi wysłać Twój katalog do porównania?
                    Mam pdfa takiego jak w tym linku podanym przez Pi69. I nie ma tam wersji Lifestyle tylko Exe, Sport, Elefance, Comf. i S. Pewnie masz już rok modelowy 2016....

Zamieszczone przez Pi69 Zobacz posta
                    Specyfikacja FL'a na rok 2016 jest w tym poście -> https://www.civicforum.pl/showthread...441#post308441
                    I ta zgadza się z wyposażeniem mojego Sporta (2015).

Swoją drogą... lusterka na pewno nam się składać nie będą, bo nie mamy w nich mechanizmu do składania, ale ciekawe czego brakuje do zdalnego domykania szyb? Inny sterownik? Soft?
                    Ktoś wie?
                    Na 99% sterownik niestety. Generalnie pod koniec produkcji strasznie mieszali. Zubożyli Sporta, bardzo doposażyli Eleganca. Pewnie robili samochody z resztek części jakie mieli na placu i tak wyszło

Comment

Ale za to ostatni Sport się dużo lepiej prowadzi,ze względu na obniżony środek ciężkości (brak ciężkich silników elektrycznych w lusterkach i brak podłokietnika tylnej kanapy) ,a i jeszcze czarna podsufitka,a czarne wyszczupla...

Comment

Czyli już wszystko rozumiem, cytując klasyka "szkoda strzępić ryja" co do tego wyposażenia wersji sport...

Comment

Zamieszczone przez piter77 Zobacz posta
                          Ale za to ostatni Sport się dużo lepiej prowadzi,ze względu na obniżony środek ciężkości (brak ciężkich silników elektrycznych w lusterkach i brak podłokietnika tylnej kanapy) ,a i jeszcze czarna podsufitka,a czarne wyszczupla...
                          I jeszcze w sporcie macie czarne błyszczące fele, ja mam pakiet z takimi samymi ale matowymi. A wiadomo, że po gładkim powietrze szybciej płynie. No i opory aerodynamiczne mniejsze Ale za to macie ciężkie, żeliwne pedały

P. S. Serio nie ma z tyłu składanego podłokietnika???

Comment

I jeszcze w sporcie macie czarne błyszczące fele, ja mam pakiet z takimi samymi ale matowymi. A wiadomo, że po gładkim powietrze szybciej płynie. No i opory aerodynamiczne mniejsze Ale za to macie ciężkie, żeliwne pedały

Tak to prawda xD

Comment

A widziałeś kiedyś w bolidzie podłokietnik, nie ma ,bo to nic ze sportem nie ma wspólnego. A pedały nie są żeliwne,tylko aluminiowe i na dodatek umieszczone nisko,co powoduje obniżenie środka ciężkości ,a to powoduje takie polepszenie właściwości jezdnych,że do dziś nie mogę w to uwierzyć jak się auto bajecznie prowadzi,jest wręcz przyklejone do drogi,i to tak bardzo że R18 pod maską ledwo sobie z tym radzi
                              Last edited by piter77; 01-11-2018, 23:26.

Comment

Working...
                              X