Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podgrzewanie tylnej szyby

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podgrzewanie tylnej szyby

Cześć,

zauważyłem, że bardzo słabo mi grzeje tylna szyby. Czy coś może być przyczyną? Jak wygląda naprawa takiego grzania?

Dlaczego słabo? Dlatego ze miałem zaparowaną tylną szybę, nie jakoś bardzo a przejechałem około 7km i dopiero coś się zaczęło dziać.

Pomocy ?

Ale przy tej zaparowanej szybie było widać, że poszczególne nitki grzeją? Wszystkie?

Comment

U mnie jest podobnie. Podobno podgrzewanie szyby i lusterek uzależnione jest też od temperatury na zewnątrz - im niższa tym bardziej grzeje...

Wysłane z mojego G3311 przy użyciu Tapatalka

Comment

Tak generalnie widziałem jak szyba odparowuje się od lewej do prawej. Zobaczymy jak będzie w zimie, skoro to zależy od temperatury otoczenia.

Comment

Zamieszczone przez 18Krzysztof Zobacz posta
          Tak generalnie widziałem jak szyba odparowuje się od lewej do prawej. Zobaczymy jak będzie w zimie, skoro to zależy od temperatury otoczenia.
          Witaj,
          Dzisiaj gdy wieczorem jechałem autem to miałem zaparowaną tylną szybę. Gdy uruchomiłem podgrzewanie to już po około 30s widać było paski a po około 4 minutach szyba była czysta. Temperatura na zewnątrz to 14'C.

Z tego co mi wiadomo to moc z jaką jest podgrzewana szyba jest stała, a od temperatury zewnętrznej zależy tylko po jakim czasie podgrzewanie się samoczynnie wyłączy (czym zimniej tym pracuje dłużej).
          Mój C I V I C --> Szara myszka - Civic 1,8 Sport 2013

Comment

https://www.civicforum.pl/showthread...021#post320021

Comment

Working...
            X