Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiana ustawień komputera pokładowego

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zmiana ustawień komputera pokładowego

Przepraszam jeśli taki wątek już się gdzieś pojaeił ale jestem tu nowy.
    W razie czego dajcie znać .
    Czy ktoś wie jak znaleźć program na PC do konfiguracji komputera pokładowego i sterowania jego ukrytymi funkcjami?
    Chodzi mi o program, który umożliwia np włączenie funkcji diagnostyki zegarów [wskazówki wędrują do końca skali i z powrotem] przy włączeniu zapłonu albo włączenie funkcji doświetlania zakrętów przez światła p/mgielne.
    Pokazywali wczoraj taki program na TVN Turbo w „101 napraw” ale nie zdążyłem zapisać jego nazwy.
    Czy ktoś z Was spotkał się z takim programem.
    Z góry dzięki za pomoc.
    Łukasz
    Last edited by LukaszIX; 06-10-2018, 12:59.

Potrzebne narzędzia: Moduł HIM - dostępny na Aliexpress (np. https://www.aliexpress.com/store/product/Newest-Version-V3-101-015-For-Honda-HDS-HIM-Diagnostic-Tool-With-Double-Board-Supports-CAN/302453_32703829472.html) Laptop + Windows 7/10. Przetestowałem na Win 10 v1703 x64 - nie ma żadnych problemów z działaniem aplikacji HDS. 38610 Aplikacja Honda HDS, w miarę świeża wersja, np. 3.101.019.

Program diagnostyczno-serwisowy do Hondy to HDS. W linku wyzej masz podstawowe informacje i wskazówki do dalszych poszukiwań. Czy umożliwia on to o co pytasz? Nie wiem. Dopiero rozważam zakup sprzętu.
    Last edited by Pi69; 06-10-2018, 20:15.

Comment

Nie bierz tego, co pokazują w TV za pewniak! W TVN Turbo było Audi, które ma dopakowane masę elektroniki i wiele rzeczy można włączyć VCDSem. W Hondzie może nie jest tak różowo... ale tu koledzy z HIMem muszą się wypowiedzieć.

Comment

Diagnostyka zegarow jest w HDS i mozna to wymusic jednostkowo jednak nie mozna tego wlaczyc przy zaplonie za kazdym razem.
        To samo dotyczy doswietlania zakretów w HDSie nie ma takiej opcji.
        4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
        Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Dzięki wielkie za odzew.
          Czyli nie jest tak różowo. Jednostkowe zadziałanie tych funkcji jest niewarte zachodu.

Comment

Working...
          X