Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niezapięte pasy - jak to działa?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Sanfran Zobacz posta
    Wszystko zależy od tego czy tobołek z którym jeżdżę do roboty wrzucam do kufra czy na tylne siedzenie.
    Czujnik "zajęcia miejsca" jest po o żeby nie czynić spustoszenia w aucie podczas dzwona.
    Wywalają tylko potrzebne napinacze,kurtyny i poduchy.

Comment

Tylne kanapy w 9 kombi chyba nie maja czujek zajęcia miejsca. Przynajmniej żadnych kabli z kanapy nie wyczaiłem, tylko te od kotw pasów.

Comment

Zgadza się. W instrukcji jest to opisane.
        Nie ma zbędnych czujników poza otwartymi drzwiami. Otworzysz tylne drzwi to auto myśli jak chronić np. włożony kocyk, a Ty musisz k
        odliknąć OK na i-midzie.
        Ja zawsze jak otworzę tylne drzwi to zamykam auto i otwieram ponownie wsiadając do przodu.
        Szkoda dodatkowych odpukać spustoszeń.

Comment

Dlatego nie lubię nowych aut...

Comment

To są zdjęcia, które udało mi się dziś zrobić, spróbuję jeszcze jutro tą niebieską wtyczkę dokładniej obfotografować.
            Załączone pliki

Comment

Spoko,widać niebieski i czarny. Jak się dokopię to dam znać jak to jest tam rozwiązane,choć z dostępem do papierów trochę ciężko.

Comment

Jeszce wrócę do “przypominajek”. Od czasu do czasu, zaraz po ruszeniu słyszę sygnał ostrzeżenia i wyskakuje ekran od tylnych pasów. A tylne drzwi nieotwieranie. Czy teź tak macie?

Comment

Jaki sygnał ostrzeżenia? Pierwsze słyszę ...

Comment

Sygnał? Ja chyba nawet ekranu informacyjnego o tylnych pasach nie mam jeśli nie otwieram drzwi czy też nikt tam nie siedzi. O sygnale w ogóle nie ma mowy. Coś masz skopane z tyłu.

Comment

A pytałem o to w poście nr 5. Mi się pokazuje ten komunikat niezależnie czy tylne drzwi otworzę czy nie. Na tylnej kanapie mam dwa foteliki przypięte pasami.

PS. Nie mam sygnału dźwiękowego - tylko na wyświetlaczu.

Comment

Zamieszczone przez martinii Zobacz posta
                        Na tylnej kanapie mam dwa foteliki przypięte pasami.
                        I pewnie o to chodzi. Tak nie sprawdzałem (mam wprawdzie fotelik, ale ISOFIX więc na pusto nie ma zapiętego pasa).

Comment

Zamieszczone przez Pi69 Zobacz posta
                          I pewnie o to chodzi. Tak nie sprawdzałem (mam wprawdzie fotelik, ale ISOFIX więc na pusto nie ma zapiętego pasa).
                          Nie o to chyba. Coś innego musi być. Ja mam z tyłu dwa foteliki do 36 kg, nie są na isofixach, chłopaki się zapinają dorosłymi pasami oczywiście. Foteliki są, chłopaków nie ma, pasy nie zapięte - informacji na wyświetlaczu brak. Chłopaki siadają - od razu jest info czy zapięte czy nie.

Comment

Sprostowanie! Dziś sprawdziłem i jednak jak nie otworze tylnych drzwi to komunikat o tylnych pasach się nie pokazuje.

Comment

Z tego co wiem, to komunikat o stanie zapięcia pasów na tylnej kanapie pojawia się zawsze po otwarciu i zamknięciu tylnych drzwi. Nie ma żadnego czujnika obciążenia. Jest tylko kontrola otwarcia drzwi.
                              Niemniej czasami ten system się myli i wyskakują dodatkowe komunikaty, pomimo, że nikt nie otwierał drzwi. Przynajmniej tak jest u mnie.

Comment

Aż sprawdzę. Otworzę tylne drzwi i zamknę. I zobaczymy

Comment

Working...
                                X