Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Żarówki zapasowe Civic Tourer IX 1,8 AT rocznik 2016

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Żarówki zapasowe Civic Tourer IX 1,8 AT rocznik 2016

Witam
    Czy ktoś posiada informacje na temat konkretnych typów żarówek stosowanych w tym modelu lub np. w modelu Civic IX hatchback 2015 ?
    W instrukcji obsługi informacje ograniczają się do podania mocy żarówki.

Pozdrawiam

Przednie: przeciwmgielne – H11, drogowe – H7, mijania - H7, dzienne – LED, postojowe – W5W, kierunkowskazy – PY21W.
    Tylne: stop dodatkowy – LED, stop w lampie – LED, przeciwmgielna – P21W, cofania – P21W, kierunkowskazy – PY21W, tablica rejestracyjna - W5W

Comment

Krótko i na temat!
      Wielkie dzięki!

Comment

U mnie w hatchback'u 2016, w światłach cofania są żarówki W16W

Comment

Zamieszczone przez piter77 Zobacz posta
          U mnie w hatchback'u 2016, w światłach cofania są żarówki W16W
          Wg instrukcji w tylnych kierunkowskazach polifta też jest 16W, tyle że z cokołem (chyba PY16W).

Zamieszczone przez degenerat Zobacz posta
          Przednie: przeciwmgielne – H11, drogowe – H7, mijania - H7, dzienne – LED, postojowe – W5W, kierunkowskazy – PY21W.
          Naprawdę oprócz LED'ów są w reflektorze jakieś W5W?

Comment

LEDy są do jazdy dziennej a nie postojówki i nie są w reflektorze tylko nad przeciwmgielnym

Comment

Zamieszczone przez Pi69 Zobacz posta
              Naprawdę oprócz LED'ów są w reflektorze jakieś W5W?
              Zamieszczone przez piotrek_krk Zobacz posta
              LEDy są do jazdy dziennej a nie postojówki i nie są w reflektorze tylko nad przeciwmgielnym
              Wydaje mi się, że mieszacie tu panowie lampy przedlifta i polifta.
              W przedlifcie w standardowym reflektorze są: H7-mijania, H7-drogowe, W5W-pozycyjnei PY21W-kierunkowskaz. Światła dzienne (LED) są osobno w dojnej części zderzaka nad przeciwmgielnymi. Nie wiem jak sprawa wygląda przy ksenonach, ale dzienne i tak są osobno.
              W polifcie światła do jazdy dziennej (LED)są już zintegrowane z reflektorem głównym i pełnią 2 funkcje - pozycyjne (przyciemnione) i światła dzienne (pełna intensywność), dodatkowo w reflektorze są żarówki świateł drogowych (H7), mijania (H7, lub w niektórych modelach mogą być ledowe) i kierunkowskazów (PY21W).
              Last edited by lukerix; 11-09-2018, 00:22. Powód: dodanie info o typach żarówek polifta
              Mój C I V I C --> Szara myszka - Civic 1,8 Sport 2013

Comment

Zamieszczone przez lukerix Zobacz posta
                Wydaje mi się, że mieszacie tu panowie lampy przedlifta i polifta.
                W przedlifcie w standardowym reflektorze są: H7-mijania, H7-drogowe, W5W-pozycyjnei PY21W-kierunkowskaz. Światła dzienne (LED) są osobno w dojnej części zderzaka nad przeciwmgielnymi. Nie wiem jak sprawa wygląda przy ksenonach, ale dzienne i tak są osobno.
                W polifcie światła do jazdy dziennej (LED)są już zintegrowane z reflektorem głównym i pełnią 2 funkcje - pozycyjne (przyciemnione) i światła dzienne (pełna intensywność), dodatkowo w reflektorze są żarówki świateł drogowych (H7), mijania (H7, lub w niektórych modelach mogą być ledowe) i kierunkowskazów (PY21W).
                Przy bi-ksenonach mamy żarnik D4S który robi za światła mijania i drogowe. Mamy też pozycyjne W5W. Nic więcej w przedniej lampie. Reszta j/w.

A w polifcie wygląda to tak i jest to tabela z instrukcji obsługi:

Capture.PNG
                Last edited by Lukas; 11-09-2018, 07:37.

Comment

Working...
                X