Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kilka pytań nowicjusza o obsługę radia w autku

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kilka pytań nowicjusza o obsługę radia w autku

1. Czy ktoś odkrył łatwy dostęp do funkcji PLAY/PAUSE?
    Np odtwarzając muzukę ze smartfona po BT? Mam podstawowa wersje z jednym ekranem. Wiem, że można nacinąć SETUP, skręcić gałką w prawo i ją nacisnąć, ale po pierwsze to za dużo kombinacji podczas jazdy a po drugie działa tylko jako PLAY np odtworzyć album ponownie. Jako PAUSE już nie chce.
    2. Czy ktoś odkrył przycisk MUTE w audio?
    3. Czy ktoś odkrył jak uaktywnić SIRI nie dotykając telefonu?
    4. Czy ktoś korzysta naprzemiennie z dwóch telefonów w samochodzie i jak to działa?

4. Tak korzystam z 2 lub 3 na zmianę i działa spoko

Reszty odpowiedzi nie znam

Comment

To znaczy np kiedy w samochodzie są dwa sparowane telefony to czy podłączy się jeden czy oba?
      A jak w przypadku jazdy naprzemiennej?

Bo w nissanie mam tak, że dwa telefony są sparowane a chce się łączyć tylko z ostatnim, z którym był podlaczony.
      Aby podłączyć inny trzeba ze 4-5 czynności wykonać. Na szczęście małżonka mi do hondy pretensji nie rości, a na krótkie trasy jeżdżę nissanem, bo tam nie istnieje problem jazdy na zimnym silniku. Jemu nawet lepiej, gdy jest zimny.

Comment

Który pierwszy wsiądzie do auta, ten się łączy - tak jest u mnie.

pozdrowienia

Comment

Łączy się z tym, który był ostatni sparowany. Jeżeli go nie znajdzie to z kolejnym i tak do skutku. Jeżeli będzie sparowany Twój i żony, to po odpaleniu będzie szukał tego, który był podłączony jako ostatni i z nim się sparuje

Comment

Z funkcją SIRI sprawa się wyjaśniła. Nie ma niestety żadnego dedykowanego przycisku, ale w jabłku trzeba uaktywnić funkcji „hej SIRI”. Wtedy telefon nas zacznie podsłuchiwać i reagować na to, co chcemy. Wybierze album utworów, playlista, przeczyta maila czy SMSa.

Comment

Od kilku dni słucham sobie stareńkich płyt w autku. I muszę to radyjko pochwalić za świetny odtwarzacz CD - ma niesamowicie dobrą korekcję błędów. Tam gdzie inne odtwarzacze wymiękają ten na spokojnie odtwarza utwór z czasem tylko gubiąc ułamek sekundy utworu.

Comment

Poddałem się jeśli chodzi o słuchanie muzyki przez BlueTooth. Kupiłem pendrive, wrzuciłem tam całą muzykę i stwierdzam, że nawigowanie po bibliotece jest łatwiejsze. BT jest ok dla słuchania radia internetowego.

Comment

Working...
                X