Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Lewy przednik głośnik nie gra mi wysokich tonów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Audio Lewy przednik głośnik nie gra mi wysokich tonów

Cześć wszystkim,

Mam mały problem.
    Lewy przednik głośnik nie gra mi wysokich tonów.
    Myślałem, że to wina głośników, że spaliłem coś, ale po wymianie głośników, dalej mam to samo.
    Reszta głośników gra dobrze.

Zanim zacznę tournee po serwisach car audio i zanim wypruję radio, może ktoś miał taki problem lub wie może co to może być? Może to jakiś znany problem z Hondy dlatego pytam.

Civic IX HB 2013 Comfort (bez tweeterów). Bezwypadkowy, żaden składak ani topielec.

Dziękuję

MOD: Proszę o respektowanie regulaminu i przywitanie się w odpowiednim dziale.
    Last edited by Lukas; 26-03-2018, 10:20. Powód: Regulamin punkt 2.

Pewnie wiązka gdzieś nie łączy, zdaje się był podobny temat chyba o VIII i tam było coś z kostką która jest z lewej strony za plastikami przy nogach. Tak czy siak trzeba sprawdzić kable.. a więc czeka demontaż poszycia drzwi i radia.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Już znalazłem ten wątek. To może być faktycznie ta choroba odziedziczona po 8genie
      Dzięki Grzechu za odpowiedź, będę rzeźbił w garażu.

Comment

Cześć ja mam problem z radiem w mojej hance. Nie trzyma mi stacji. Odpowiadając na pytania - tak mam zaznaczona odpowiednią opcje w ustawieniach (ST) ale mimo wszystko radio nie wyłapuje w trasie najmocniejszego sygnału danej stacji i przez to co jakiś czas pojawiają się upierdliwe trzaski. Czy ktoś zidentyfikował podobny problem? Czy jest jakieś rozwiązanie poza ASO? Auto już nie na gwarancji i nie mam ochoty płacić za wymianę radia.

Comment

Antena w postaci ścieżek na szybie? Może złączki zaśniedziały?
          Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
          Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Zamieszczone przez pablo_see Zobacz posta
            Antena w postaci ścieżek na szybie? Może złączki zaśniedziały?
            W VII i VIII była w postaci ścieżek na szybie, w IX jest płetwa na dachu .

Comment

Płetwa na dachu to antena GPS.

Comment

Zamieszczone przez bonito Zobacz posta
                Płetwa na dachu to antena GPS.

i FM + DAB

9e1462f47f336611db49e4d412946534.jpg
                4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                  Pewnie wiązka gdzieś nie łączy, zdaje się był podobny temat chyba o VIII i tam było coś z kostką która jest z lewej strony za plastikami przy nogach. Tak czy siak trzeba sprawdzić kable.. a więc czeka demontaż poszycia drzwi i radia.
                  Odświeżyłem złączki i niestety nie pomogło. Więc pewnie to radio
                  Dzieki za pomoc

Comment

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
                    i FM + DAB

[ATTACH=CONFIG]41401[/ATTACH]
                    Czy antena DAB jest w tez w wersjach bez premium audio, a konkretnie w Comfort?

Comment

Zamieszczone przez koknoyospa Zobacz posta
                      Czy antena DAB jest w tez w wersjach bez premium audio, a konkretnie w Comfort?
                      Zakładając, że pytasz o swoje autko (rocznik 2013 - widziałem to na Twoim profilu), antena występuje od wersji Comfort w górę.

pozdrowienia
                      Last edited by Borus; 16-05-2018, 15:29. Powód: błąd zapisu

Comment

Working...
                      X