Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nawigacja Garmin nie odpowiada - powrót do menu, czarny ekran, brak reakcji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nawigacja Garmin nie odpowiada - powrót do menu, czarny ekran, brak reakcji

Ostatnio zauważyłem pewien problem, ale tylko z nawigacją, bo ekran dotykowy działa normalnie, bez problemów.
    Polega on na tym, że gdy kliknę na ikonę nawigacji to albo robi się czarny ekran i po jakimś czasie wraca mi do ikon z powrotem, ewentualnie pojawia się informacja o tym, że aplikacja Garmin nie odpowiada ... albo ... załącza mi się ostrzeżenie ( że nie powinno się ustawiać podczas jazdy ), ale nie da się kliknąć na przycisk "akceptuj" - albo w ogóle się nie podświetla, albo się kliknie i nic się nie dzieje - potem wychodzi mi sam z powrotem do menu.

Czy ktoś miał taki problem i wie jak temu zaradzić?
    Czy zrobią mi to z gwarancji?

Dopowiem jeszcze, że problem z czarnym ekranem pojawił się spontanicznie może 2 razy przez 2 lata, ale już od blisko 2 tygodni nie mogę skorzystać z nawigacji.
    Aktualizowałem ją bodajże w marcu - wszystko było w porządku aż do teraz.

Resetowałem ją jak się udało kiedyś ją załączyć - nic to nie dało i to samo robiłem z całym ekranem trzymając przycisk włączenia przez jakiś czas i resetując cały ekran do ustawień fabrycznych z językiem włącznie.

tytuł zmieniłem, jest zakaz pisania w tytule watka słów "pomocy" i "problem" sabotujesz wyszukiwarkę tu 99% tematów to problemy i o pomoc.
    Last edited by rambo7; 19-02-2018, 18:59. Powód: Regulamin pkt 5.

Dodaję nagranie pokazujące problem oraz jedno zdjęcie:

Last edited by Onkel; 19-02-2018, 18:05.

Comment

Nic innego nie przychodzi mi do głowy jak tylko jechać do ASO.Miałem coś podobnego kilka miesięcy temu ale ustąpiło po ponownym uruchomieniu

Comment

Chyba faktycznie tylko tyle zostanie.
        Przejrzałem całe forum, ale nikt takiego problemu nie miał.

Czarny ekran miałem kilka razy, ale to chwilę, a nie bite 2 tygodnie.

Czasami też jak załączam auto to nie mogę przycisnąć OK albo w ogóle się nie pojawia i ekran potem się przyciemnia.

Comment

Ja bym skoczyl do serwisu. Wez ze soba zdjecia np to z forum. Moja nawigacja czesto pokazje mnie obok drogi. 10-500m obok. I smigam przez pola 150km/h zamiast po autostradzie. Nagralem z tego filmik. Serwis zaproponowal mi wymiane calej stacji. Oni nie maja pojecia jak to naprawiac.

Comment

Coś jest w tym powiedzeniu, że auta się chyba boją serwisu.
            Podjechałem do Hondy, umówiłem się, wsiadam do auta, 100 metrów dalej nawigacja się załącza. Na początku nie umiała znaleźć sygnału i trochę świrowała pokazując, że jadę bokiem, ale potem się ustawiła. Gasiłem auto z 10 razy, ale załącza się bez problemu.

Wiecie, problem był największy, gdy włączając auto od razu załączała się nawigacja z czarnym ekranem i nic się nie dało zrobić za bardzo.

Termin - piątek. Zobaczymy czy do tego czasu coś się zmieni.

Comment

Ja miałem kiedyś podobny case, ale szczerze mówiąc nie pamiętam dokładnie, czy konketnie taki. Garmin się nie włączał - był tylko czarny ekran. Pomogło ręczne ubicie procesu (przy użyciu Advanced Task Killera) - widocznie "zawisł" jako zombie.
              CTR

Comment

Ja mam podobnie, navi gubi lokalizacje a potem zawiesza się i czarny ekran - potrzebny restart 2x, zgłosiłem w ASO i mają mi aktualizować connecta.
                Nie dzieje się to za każdym razem - do tej pory z 4-5 razy mi się to przytrafiło.
                Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

Zamieszczone przez Onkel Zobacz posta
                  Dodaję nagranie pokazujące problem oraz jedno zdjęcie:

Miałem podobnie tylko biały ekran,ponowne wgranie programu w ASO

Comment

Zamieszczone przez Onkel Zobacz posta
                    Coś jest w tym powiedzeniu, że auta się chyba boją serwisu.
                    Podjechałem do Hondy, umówiłem się, wsiadam do auta, 100 metrów dalej nawigacja się załącza. Na początku nie umiała znaleźć sygnału i trochę świrowała pokazując, że jadę bokiem, ale potem się ustawiła. Gasiłem auto z 10 razy, ale załącza się bez problemu.

Wiecie, problem był największy, gdy włączając auto od razu załączała się nawigacja z czarnym ekranem i nic się nie dało zrobić za bardzo.

Termin - piątek. Zobaczymy czy do tego czasu coś się zmieni.
                    I na czym się skończyło?
                    Pytam bo mam teraz identyczny problem u siebie.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Comment

No ... jest taka zasada na forach że nikt nie wraca do dyskusji w starych wątkach... no ... chyba że o olejach

A od siebie napiszę Ci (bo też tu jestem nowy) - tak:
                      To co masz to kulawy Android, taki jak w smartfonie tylko stareńki że hoho...
                      Pierwsza rzecz jaką się robi w androidzie jak nie działa apka - to >Ustawienia - >Aplikacje i dalej: >Zatrzymaj.
                      A potem > Wyczyść pamięć podręczną; i próbować uruchomić.
                      Moja Navigacja ześwirowała po aktualizacji map Garmina, pobranych na pendrive z ich strony domowej.
                      A po tym wyżej ... wróciło do normy.
                      Jak to nie zadziała - to chyba serwis.... bo trudniejsze 'sztuczki' wymagają doświadczenia IT.
                      Powodzenia!

Comment

Dzwoniłem dzisiaj do Hondy,powiedzieli żeby zrobić reset,wył zasilania przytrzymać dłużej za drugim razem Navi ruszyła

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Comment

Reset wyczyścił pamięć podręczną ...
                          na to samo wyszło ...

Comment

Working...
                          X