Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Muzyka przez Bluetooth: nie wyświetlają się tytuły piosenek/artyści

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Muzyka przez Bluetooth: nie wyświetlają się tytuły piosenek/artyści

Witam,

Zmieniłem dzisiaj telefon ze starego LG L70 na Samsunga Galaxy A3 2017. Słucham muzyki tylko przez BT, przede wszystkim Spotify.

Na LG wszystko hulało pięknie, na Samsungu - nie wyświetlają się tytuły utworów i artyści, jedynie napis "Samsung Galaxy A3 (2017)". Dodam, że to samo dzieje się po podłączeniu Samsunga Galaxy A5 znajomego. Z kolei smartfon Lenovo też nie miał problemu z wyświetlaniem wszystkich informacji. Zupełnie tak, jakby był to problem jedynie Samsunga.

Czy ktoś spotkał się z w/w problemem i znalazł rozwiązanie? Na zagranicznych forach ludzie zadawali to pytanie i ponoć jest to kwestia oprogramowania telefonu, ale konkretów brak.

Ja mam Galaxy A5 z zeszłego roku i u mnie działa wszystko OK. W Connekcie mam jeszcze starą wersję RC5.

Którą wersję RC masz u siebie?
    Last edited by maxredaktor; 05-02-2018, 08:46.

Comment

Zamieszczone przez maxredaktor Zobacz posta
      Ja mam Galaxy A5 z zeszłego roku i u mnie działa wszystko OK. W Connekcie mam jeszcze starą wersję RC5.

Którą wersję RC masz u siebie?
      Co oznacza tajemniczy skrót RC? Jeszcze go nie poznałem.

PS: Nie mam systemu Honda Connect, a zwykłe radio fabryczne z przyciskami.

Comment

To hondowskie oprogramowanie do Connecta, który bazuje na Androidzie 4.0.4.

Comment

Podejrzewam brak obsługi odpowiedniego profilu BT przez Galaxy A3 - do przekazywania nazwy utworu przez BT potrzebna jest obsługa AVRCP w wersji minimum 1.3. Niestety nie znalazłem info, czy Galaxy A3 obsługuje ten profil.

Comment

Również mam zwykłe radio fabryczne z przyciskami. Z iPhone 6s jest to samo, wyświetla się tylko nazwa podłączonego urządzenia, o tytułach nie ma mowy. Zauważyłem, że ta funkcja przestała działać z nowszymi smartfonami. Chyba ostatni raz działało mi to na LG G4.

Comment

U mnie też ten problem. Nie wyświetla mi tytułów piosenek przy połączeniu z samsung A5 (2017) zarówno przed jak i po aktualizacji do Oreo. Dla testów podłączyłem starą S3 i wtedy wszystko działa. Może trzeba wgrać jakąś aktualizację oprogramowania radia? Jest coś takiego?

Comment

Telefon Apple z najnowszym softem w samochodzie z jednym wyświetlaczem nie podaje żadnych informacji o utworze. Na czas naprawy civica dostałem Jazz’a z dużym wyświetlaczem, który mi nie przypadł do gustu, ale wyświetlał poprawnie informacje o utworze.

Comment

Working...
                X