Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic IX - moduł bluetooth - wymiana

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic IX - moduł bluetooth - wymiana

Witam Panie i Panowie,
    Jestem tutaj nowy, więc nie wiem czy zahaczam o dobry wątek, ale może uda Wam się mi pomóc. Otóż ujeżdżam kolejnego civica... tym razem IX generacji i wysiadł mi moduł bluetooth. Chce go wymienić, ale nie mogę go namierzyć. Czy ktoś byłby na tyle miły i cierpliwy żeby łopatologicznie określić mi lokalizację tego elementu? No...i jeszcze jedno. Czy wymiana wiąze się jeszcze z jakąś dodatkową czynnością? Jakaś synchronizacja lub inne czary... czy tylko przekładka, wtyczka i do przodu? Pozdrawiam

Niestety sam nie wiem gdzie to jest, natomiast mnie zastanawia to czy taki modul mozna zamontowac w wersji comfort

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Comment

Do Comforta zainstaluj sobie aftermarketowego Parrota. Ma dużo lepszy mikrofon niż fabryczny zestaw.
      Szkoda czasu i nerwów na kombinowanie.
      Sunday Driver

Comment

Zamieszczone przez mehau Zobacz posta
        Do Comforta zainstaluj sobie aftermarketowego Parrota. Ma dużo lepszy mikrofon niż fabryczny zestaw.
        Szkoda czasu i nerwów na kombinowanie.
        Ale czy ty nie mówisz o urządzeniu głośnomówiącym ?
        Mi chodzi o taki fabryczny moduł i czy jest to właśnie w wersji comfort mozliwe ?
        Pozdrawiam

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Comment

W wersji Comfort nie ma modułu bluetooth. W sumie ciekawe czy w ogóle instalacja jest przystosowana do dopięcia tegoż modułu... jakkolwiek to wygląda..
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Ferdas Zobacz posta
            Witam Panie i Panowie,
            Jestem tutaj nowy, więc nie wiem czy zahaczam o dobry wątek, ale może uda Wam się mi pomóc. Otóż ujeżdżam kolejnego civica... tym razem IX generacji i wysiadł mi moduł bluetooth. Chce go wymienić, ale nie mogę go namierzyć. Czy ktoś byłby na tyle miły i cierpliwy żeby łopatologicznie określić mi lokalizację tego elementu? No...i jeszcze jedno. Czy wymiana wiąze się jeszcze z jakąś dodatkową czynnością? Jakaś synchronizacja lub inne czary... czy tylko przekładka, wtyczka i do przodu? Pozdrawiam
            Szkoda, że nikt mi nie pomógł a rozmowa zeszła na inny temat. Pomogli mi koledzy z GB...bardziej rozmowni i rzeczowi. Teraz już wiem jak „ożywić” moduł, o którym serwis mówi; uszkodzony do wymiany! Znowu się nim cieszę a kilka stówek w kieszeni :-D
            Pozdrowionka

Comment

Widać nikt nie wiedział. To może Ty się z resztą podzielisz tą tajemna wiedzą. Może się komuś przyda w przyszłości.

Comment

Zamieszczone przez Ferdas Zobacz posta
                Szkoda, że nikt mi nie pomógł a rozmowa zeszła na inny temat. Pomogli mi koledzy z GB...bardziej rozmowni i rzeczowi. Teraz już wiem jak „ożywić” moduł, o którym serwis mówi; uszkodzony do wymiany! Znowu się nim cieszę a kilka stówek w kieszeni :-D
                No jasne bo Pan Noob wpada na forum i musi mieć podane wszystko na tacy w przeciągu 24h... Wyobraź sobie, że przeglądałem serwisówkę aby Ci pomóc ale nie znalazłem informacji o umiejscowieniu modułu.

Comment

Zamieszczone przez Lukas Zobacz posta
                  No jasne bo Pan Noob wpada na forum i musi mieć podane wszystko na tacy w przeciągu 24h... Wyobraź sobie, że przeglądałem serwisówkę aby Ci pomóc ale nie znalazłem informacji o umiejscowieniu modułu.
                  No i święte słowa...na tacy i w 24h... tak powinno być...bo po to są fora tego typu. Ja siedzę na forach branżowych i pomagam ludziom w ciągu 2-3 godzin. To standard... a jak widzę, że ktoś przynudza i pisze obok tematu to albo niech nie zawraca szanownych 4 liter, albo nie napisze coś konstruktywnego. Tyle. Dzięki, że probowałeś pomóc. Swoją drogą tak prozaiczny element i nikt nie wiedział. Kilka plastików..10 minut pracy

Comment

Trochę nie rozumiem o co chodzi. Zadałeś pytanie na forum, które zrzesza ludzi posiadających skończoną wiedzę z danej dziedziny. Jak widać, akurat w Twoim przypadku nikt nie był w stanie pomóc i nic w tym dziwnego - widocznie akurat nikt do tej pory nie miał potrzeby wymiany/naprawy ww. modułu. Pisanie o "prozaicznym elemencie", "kilku plastikach" i "10 minut pracy" jest łatwe, ponieważ wiedziałeś jak to zrobić (konsultowałeś się na innym forum). Mając na uwadze powyższe jak również idee działania forów, uważam że powinieneś podzielić się uzyskaną wiedzą, która może być przydatna komuś innemu w przyszłości (jestem przekonany, iż każdy kto skorzysta z Twojego doświadczenia, wyrazi wdzięczność poprzez kliknięcie "dziękuje").

Comment

W całości zgadzam się z powyższym spojrzeniem na problem.
                      Sądzę, że należy oczekiwać opisu sposobu rozwiązania zgłoszonego problemu a nie obrażania się i zakończenia w stylu: "nie pomogliście, to ja nie powiem jak zrobić, chociaż teraz już wiem".

Comment

Jakby miał opisać rozwiązanie problemu to by od razu to zrobił, a nie pisał o paru plastikach i 10min.. Zamknijcie ten temat bo tylko zaśmieca forum. Nie ma tu o czym pisać. Może kiedyś ta sama usterka zdarzy się prawdziwemu forumowiczowi i wtedy napisze co i jak. A takim z mentalnością "małolata" dziękujemy.
                        Moja łódka Civic..
                        Mój "klekocik" Ceed..
                        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                        Coś na temat olejów..

Comment

A tak na marginesie i aby zamknąć wątek odpowiedzią to moduł bluetooth znajduje się nad schowkiem pasażera i jest podpięty wiązką bezpośrednio do radia (znalezione na forum w UK).
                          W przypadku Connecta moduł jest zintegrowany w jednostce audio.

Zrzucę schowek i gdy zrobię fotkę to ją tutaj załączę.

EDIT:

Proszę, fotka po odpięciu schowka, moduł bluetooth znajduje się tuż pod poduszką powietrzną.

Capture.jpg
                          Last edited by Lukas; 17-11-2017, 20:08.

Comment

Working...
                          X