Witajcie !
Bedzie to opis typu HOW TO krok po kroku moje postepy i bledy.
co do bledow jak ktos ich nie lubi to prosze patrzyc na ten post przez palce!
Jestem otwarty na pomoc i krytyke z natury uwielbiam rozwiazywac takie problemy i mam nadzieje ze ktos to wykorzysta.
Stalem sie ostatnio posiadaczem Hondy Civic z roku 2013.
Auto kupilem uszkodzone(rozbita lampa,maska i zderzak przedni oraz uszkodzony blotnik) podczas zakupu czesci wpadlem na pomysl zeby zrobic maly upgrade.
Nie owijajac w bawelne.... Znalazlem dawce z konca 2016 roku zapytalem sprzedawce czy bedzie pasowac? stwierdzil, ze TAK!
Wiec kupilem!
Tak czy inaczej lampy przednie i zderzak oraz maske juz mam przed przystapieniem do pracy trzeba zadac sobie jedno bardzo wazne pytanie !
Czy nowe lampy z DRL (paskiem LED) sa kompatybilne ze stara wiazka ?
Wtyczka wyglada tak samo i pasuje ale uklad pinow jest inny ! (potwierdze jak znajde chwile)
Nawet jej nie podpinajcie!
Pierwsza istotna ruznica:
Stara wtyczka do lampy ma 7 pinow a nowa 8 (wiem bo kupilem lampy z cala wiazka myslalem ze takie cos moze zaistniec !)
jestem w trakcie szukania jakiegos diagramu z rozpiska kostki jak tylko znajde to wkleje
Druga istotna ruznica:
Na obudowie nowej lampy jest info o Led
WY21W 12V 21W(MIGACZ)
H7 12V 55W (SOCZEWKA)
H7 12V 55W (DLUGIE)
DRL:13.5v 11.4W
POS:13.5v 1.1W
Lampa z 2013 (rozbita)
PY21W 12V 21W (MIGACZ)
H7 12V 55W (MIJANIA)
H7 12V 55W (DLUGIE)
W5W 12V 5W (POSTOJOWKA)
DRL W ZDRRZAKU (NIESTETY NIE POSIADAM )
Regulacja wysokosci jest w obu lampach i chyba w obu sa one umieszczone obok pina masy (3 kabelki do silniczka krokowego na dolnym poziomie kostki)
Masa jest w tym samym miejscu jak zrobie rozpiske to wkleje zdjecie prosze tylko o cierpliwosc!
Jak ktos z was ma z tym jakies doswiadczenie to prosze pisac !
Oraz jak temat juz istnieje a ja jestem zbyt leniwy aby go znalesc to tez dajcie znac nie bede sie produkowal
Bedzie to opis typu HOW TO krok po kroku moje postepy i bledy.
co do bledow jak ktos ich nie lubi to prosze patrzyc na ten post przez palce!
Jestem otwarty na pomoc i krytyke z natury uwielbiam rozwiazywac takie problemy i mam nadzieje ze ktos to wykorzysta.
Stalem sie ostatnio posiadaczem Hondy Civic z roku 2013.
Auto kupilem uszkodzone(rozbita lampa,maska i zderzak przedni oraz uszkodzony blotnik) podczas zakupu czesci wpadlem na pomysl zeby zrobic maly upgrade.
Nie owijajac w bawelne.... Znalazlem dawce z konca 2016 roku zapytalem sprzedawce czy bedzie pasowac? stwierdzil, ze TAK!
Wiec kupilem!
Tak czy inaczej lampy przednie i zderzak oraz maske juz mam przed przystapieniem do pracy trzeba zadac sobie jedno bardzo wazne pytanie !
Czy nowe lampy z DRL (paskiem LED) sa kompatybilne ze stara wiazka ?
Wtyczka wyglada tak samo i pasuje ale uklad pinow jest inny ! (potwierdze jak znajde chwile)
Nawet jej nie podpinajcie!
Pierwsza istotna ruznica:
Stara wtyczka do lampy ma 7 pinow a nowa 8 (wiem bo kupilem lampy z cala wiazka myslalem ze takie cos moze zaistniec !)
jestem w trakcie szukania jakiegos diagramu z rozpiska kostki jak tylko znajde to wkleje
Druga istotna ruznica:
Na obudowie nowej lampy jest info o Led
WY21W 12V 21W(MIGACZ)
H7 12V 55W (SOCZEWKA)
H7 12V 55W (DLUGIE)
DRL:13.5v 11.4W
POS:13.5v 1.1W
Lampa z 2013 (rozbita)
PY21W 12V 21W (MIGACZ)
H7 12V 55W (MIJANIA)
H7 12V 55W (DLUGIE)
W5W 12V 5W (POSTOJOWKA)
DRL W ZDRRZAKU (NIESTETY NIE POSIADAM )
Regulacja wysokosci jest w obu lampach i chyba w obu sa one umieszczone obok pina masy (3 kabelki do silniczka krokowego na dolnym poziomie kostki)
Masa jest w tym samym miejscu jak zrobie rozpiske to wkleje zdjecie prosze tylko o cierpliwosc!
Jak ktos z was ma z tym jakies doswiadczenie to prosze pisac !
Oraz jak temat juz istnieje a ja jestem zbyt leniwy aby go znalesc to tez dajcie znac nie bede sie produkowal

Comment