Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czujniki parkowania - Honda 2012 rok

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czujniki parkowania - Honda 2012 rok

Witam.
    Czy ktoś się orientuje może, czy w ASO idzie zamontować czujniki parkowania przód/tył do modelu z 2012 rok (Sport, Navi SD) i jaki jest tego koszt?
    Czy znacie jakieś nie-ASO alternatywy, i o ile są one tańsze?
    Co prawda, mam kamerę, ale ona jest trochę słaba ;p.

Badałem trochę taki temat po zakupie swojej Hani i w ASO powiedzieli mi jakieś 3.5-4k za czujniki z montażem.
    Alternatywy dorzuciłem bo nie integrują się z oprogramowaniem samochodu.
    W końcu, po miesiącu jazdy, przyzwyczaiłem się do rozmiaru auta i kamery i teraz czujniki są mi zbędne więc odpuściłem.

Comment

Jeśli chodzi o oryginalne czujniki, to jak najbardziej w ASO możesz założyć, jednak ceny zależą od poszczególnych warsztatów, więc najlepiej sobie podzwonić do kilku serwisów, natomiast jak kolega irytek102 napisał ceny wahają się od 3 do nawet 4 tys. Niektóre serwisy proponują alternatywną wersje, tył to koszt około 600-700 zł, tył i przód to kwestia koło 1200-1400 zł oczywiście wraz z montażem, ewentualnie pomalowaniem czujników pod kolor. Natomiast jeśli chodzi o wersje alternatywną to dostajesz dodatkowy wyświetlacz, niestety nie ma możliwości podłączenia pod wyświetlacz w samochodzie. Poszukaj też na necie, jest mnóstwo firm, które zajmują się zakładaniem czujników, i czasem wychodzi to dużo taniej niż alternatywna wersja w serwisie ASO.
      Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Zakładałem w zeszłym roku alternatywne czujniki na tył - koszt w Aso 600zł z malowaniem czujników w kolor nadwozia. W drugim Aso chcieli 1200zł za identyczną usługę
        Oryginalne czujniki od 2,5 do 3 tys. w moich okolicach. Alternatywne mają tylko dodatkowy wyświetlacz, można go zamontować w dowolnym miejscu.

Comment

Working...
        X