Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dostęp do internetu w connect +

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dostęp do internetu w connect +

Witam wszystkich.
    Civic IX z connectem + z 2016 roku, nic nie aktualizowane.
    Czy możliwy jest dostęp do internetu przy pomocy modemu przenośnego np. z Pleya. Jak go włożyłem do USB, to system mówi, że nic nie ma w USB. Czy ktoś z użytkowników przerabiał ten temat?

Pozdrawiam

Modem musi być kompatybilny ściśle z wersją androida (przerabiałem to kiedyś z tabletem kiano). Nic nie stoi na przeszkodzie aby kupić router do złudzenia przypominający modem i również zasilany przez USB. Nawet lepiej bo możesz do niego połączyć inne urządzenia w aucie (smartfony).
    Civic 1.5T

Varadero

Comment

Witam
      Akurat miałem możliwość przetestować ok 10 szt takich modemów=różnych. Żaden nie zadziałał obecnie mam router-i internet jest cały czas w aucie(karta aktywna, router Huawei E5573 włacza się z chwilą przekręcenia kluczyka wyłącza po 10 min nieaktywności). Modem w bagażniku Connect cały czas w sieci. T-Mobil.
      Taką opcję również Ci proponuję - żadnych kłopotów.

Comment

CityMatic

Powiedz czy jak podłączę ten router, o którym piszesz pod USB. I włączę zapłon to uruchomi on automatycznie urządzenie i połączy z siecią? I czy potrafi zapamiętać kod PIN do karty, czy trzeba go wpisywać za każdym razem?
        Pytam bo obecnie korzystam z carfi, choć urządzenie trzeba włączać za każdym razem. Nie zapamiętuje też kodu pin :/

Comment

Wyłącz pin na karcie i nie będzie wymagać przy uruchamiania. Zrób to w ustawieniach routera lub po włożeniu sim do telefonu

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Vantage;344503/
            .......włączę zapłon to uruchomi on automatycznie urządzenie i połączy z siecią... trzeba włączać za każdym razem. Nie zapamiętuje też kodu pin :/
            Włóż kartę do jakiegokolwiek tel i wyłącz PIN....potem w ustawieniach routera zaznacz-ustaw włączenie po pojawieniu się zasilania i gotowe. Ja mam zasilacz USB w bagażniku i router...szkoda gniazda USB bo jest bardzo słabej wydajności i nie ładuje dobrze akumulatora routera.

Comment

Zamieszczone przez CityMatic Zobacz posta
              Włóż kartę do jakiegokolwiek tel i wyłącz PIN....potem w ustawieniach routera zaznacz-ustaw włączenie po pojawieniu się zasilania i gotowe. Ja mam zasilacz USB w bagażniku i router...szkoda gniazda USB bo jest bardzo słabej wydajności i nie ładuje dobrze akumulatora routera.
              Problem w tym, że chciałbym korzystać z karty sim, ale dodatkowej w abonamencie Orange. A w nich wyłączenie kodu Pin jest zablokowane. Ja mam zamontowana stacje multimedialna z ACS* z androidem i mam kilka portów usb. I myślałem nad dokupieniem od nich tego modemu USB, tylko że wolałbym coś szybszego, coś co by lepiej zasięg łapało.

*https://www.audiocarshop.pl/mobile/p...VBT-BT-Kam/997

Comment

Zamieszczone przez Vantage Zobacz posta
                coś co by lepiej zasięg łapało.
                To chyba bez anteny przy szybie się nie obejdzie.
                Moja Honda
                https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Working...
                X