Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Oznaczenie-symbol 120 Speed warning?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Oznaczenie-symbol 120 Speed warning?

Hej, może się ktoś orientuje czemu służy ten symbol "120", nic w instrukcji o tym nie piszą...

20170208_163335.jpg

znajduje się to koło wyświetlacza prędkości.

ale tam widać "120 km/h"... pojedź więcej niż 120km/h i zobacz co będzie się działo, tylko uważaj by jakiś kogut z zegarów nie wyskoczył . Bajery panie, bajery: https://citroen.auto.com.pl/forum/vi...c.php?t=128197
    Last edited by rambo7; 08-02-2017, 19:24.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

no ale jak to uaktywnić? jechałem więcej niż 120 i nigdy tam nic się nie wyświetlało

Comment

Zamieszczone przez adam12 Zobacz posta
        no ale jak to uaktywnić? jechałem więcej niż 120 i nigdy tam nic się nie wyświetlało
        To jest kontrolka uaktywniana na specyficzne rynki (bliskiego wschodu - np. UAE, tam ostrzeżenie o przekroczeniu 120km/h jest wymagane prawnie). W Europie i Ameryce Północnej nieużywana.

Comment

może to jest nieaktywne (w sensie nieczynne)? nie wiem. Czasem jest tak że jeden panel drukowany jest dla kilku wersji, ale działa tylko część tych ikonek. Nie spotkałem się z tym w Hondzie (francuzy chyba to mają bo tam jest naciapane takich rzeczy multum) ale ... widać na tym wyświetlaczu nadruk prędkościomierza ze strzałką, (na biało) czyli taki wskaźnik sugeruje że da się to jakoś uaktywnić?
          Instrukcja nic nie pisze? a wiesz czego szukać?
          Szukałeś w internecie?
          spotkałem się też że to "kontrola rodzicielska" , ustawiasz auto że pojedzie max 120 km/h. czyli dajesz auto młodemu ustawiasz mu 85km/h i więcej nie pojedzie (chyba ford tak ma?)
          Kierownik Działu Diesla

Comment

A to nie jest jakaś kontrolka związana z limitem jazdy na kole zapasowym/dojazdowym?
            C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Zamieszczone przez wildhedgehog89 Zobacz posta
              A to nie jest jakaś kontrolka związana z limitem jazdy na kole zapasowym/dojazdowym?
              a skąd on ma wiedzieć , że jedziesz na dojazdówce...

Comment

Nie wiem, może poprzez czujke różnicy toczenia kół, czyli nasz "czujnik ciśnienia".

Tapatalk on board.
                C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Zamieszczone przez wildhedgehog89 Zobacz posta
                  Nie wiem, może poprzez czujke różnicy toczenia kół, czyli nasz "czujnik ciśnienia".

Tapatalk on board.
                  to by wywalił błąd ciśnienia raczej

Comment

Zamieszczone przez adam12 Zobacz posta
                    to by wywalił błąd ciśnienia raczej
                    Jak jest mało ciśnienia, w którymś z kół to jest info, że jest nieprawidłowe ciśnienie.
                    Natomiast jak miałem dojazdówkę założoną to się też ta ikonka od ciśnienia świeciła, ale z komunikatem "Sprawdź system". Także coś mu się ewidentnie niepodobało i nie mógł sobie poradzić z tą dojazdówką. Ale żadnych innych ikonek i komunikatów nie było.
                    Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
                    Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

A nie jest to przypadkiem od limitera prędkości? Świeci się gdy system jest aktywny
                      www.4kolkaszczescia.pl

Comment

No i zeszliśmy na dojazdówki, tpms i ogólne gdybanie.

Lukas wyjaśnił już temat, kiedyś też na jakimś forum czytałem jak w aucie jeżdżonym wcześniej bodajże w Kuwejcie to ustrojstwo ludzie wyłączali:

Zamieszczone przez LukasVD Zobacz posta
                        To jest kontrolka uaktywniana na specyficzne rynki (bliskiego wschodu - np. UAE, tam ostrzeżenie o przekroczeniu 120km/h jest wymagane prawnie). W Europie i Ameryce Północnej nieużywana
                        EOT.
                        Last edited by markow71; 10-02-2017, 13:11.

Comment

Working...
                        X