mi też pokazało w ASO uszkodzony prawy tylny czujnik ABS. Mają go wymienić i zobaczymy czy to pomoże. Mi się zaświeciły wszystkie kontrolki pomarańczowe od systemów w czasie jazdy, zresztą temat założyłem poniżej.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wariująca kontrolka klapy bagażnika, świecą się kontrolki VSA, EPS i DWS.
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez PeGie Zobacz postami też pokazało w ASO uszkodzony prawy tylny czujnik ABS. Mają go wymienić i zobaczymy czy to pomoże. Mi się zaświeciły wszystkie kontrolki pomarańczowe od systemów w czasie jazdy, zresztą temat założyłem poniżej.
Wysłane z mojego G3212 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Tak, wymiana czujnika pomogła.
Comment
-
Zamieszczone przez PeGie Zobacz postaTak, wymiana czujnika pomogła.
Wysłane z mojego G3212 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Nie mam pojęcia bo robiłem to na gwarancji. Myślę, że warto zadzwonić do ASO i podpytać.
Comment
-
Odkopie troche temat, powyzszy problem od kilku dni wystepuje i z czasem ustepuje rowniez w mojej Hondzie. Dzisiaj trafila do elektryka, po podlaczeniu kompa i po rozebraniu wszystkiego (klapa bagaznika i sprawdzenie kostki, wiazek i czujnika pedalu hamulca) niestety ale zero wilgoci i nic nie jest uszkodzone, kostka w stanie idealnym. Po kilku godzinach szukania nic nie wiadomo (bo jak na zlosc aktualnie wszystko dziala)... czy ktos spotkal sie z jakimis innymi powodami jak czujnik polozenia hamulca lub kostka w bagazniku ?
Comment
-
Hejka, chyba dopadło mnie to samo.. jestem na wyjeździe, a auto wariuje.. jak wyłączone są światła świeci kontrolka otwartego bagażnika, nie działa centralny z pilota, info o stop start że jest niedostępne, ale po zapaleniu postojówek wraca do normy.. kontrolka znika, centralny działa. Czy to wskazuje na wiązkę w klapie lub kostkę czy może np słaby akumulator ?
Dodam że kilka dni temu podczas jazdy na ledach ładowanie było chyba 12.4V kontrolka klapy się zaświeciła, po zapaleniu świateł ładowanie 14.4v i kontrolka znikła. Proszę o jakieś wskazówki.
Comment
-
Hej, kostka w klapie Ktoś w końcu poradził sobie z problemem? Oczywiscie poza ASO. Podzielcie się wiedzą bo i mnie to spotkało w aucie Żony.
U mnie przewody wydają się Ok, piny Ok. Jedynie zastanawia mnie sama kostka. Chociaż na pierwszy rzut oka nie widać.
Auto najpierw nie chciało się zamykać. A teraz doszły jeszcze lekko palące się ledy w tylnich lampach.
Comment
-
Panowie czy korzystacie z wyszukiwarki tematów???
Civic IX - Naciskam stop świecą mijania i wariuje zamek bagażnikaZamieszczone przez igi91 Zobacz postaWinna wszystkiemu była kostka w bagażniku tak jak podaje biuletyn serwisowyKierownik Działu Diesla
Comment
Comment