Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jedna żarówka świateł mijania czasem nie świeci

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jedna żarówka świateł mijania czasem nie świeci

Cześć. Mam w mojej koHance żarówki ksenonowe (są przetwornice itd.). Czasami po odpaleniu silnika jedna z nich nie świeci (nie wiem czy problem jest z jedną czy czasami na przemian).
    Sprawdziłem manualnie połączenia obwodów i wydaje się wszystko w porządku. Zdarza się to 1 raz na 7 uruchomień. Czy ktoś miał podobnie? Ewentualnie czy macie jakieś sugestie?
    pozdrawiam

Zamieszczone przez Pitersew Zobacz posta
    Cześć. Mam w mojej koHance żarówki ksenonowe (są przetwornice itd.). Czasami po odpaleniu silnika jedna z nich nie świeci (nie wiem czy problem jest z jedną czy czasami na przemian).
    Sprawdziłem manualnie połączenia obwodów i wydaje się wszystko w porządku. Zdarza się to 1 raz na 7 uruchomień. Czy ktoś miał podobnie? Ewentualnie czy macie jakieś sugestie?
    pozdrawiam
    Jeśli żarnik się nie zapala to najprawdopodobniej pada zapłonnik (33129-TV0-E11).

Capture.PNG

Zapłonniki są zamienne stronami. Przełóż potencjalnie uszkodzony do drugiej lampy i sprawdź czy ona tez czasem nie odpala, w ten sposób potwierdzisz diagnozę.
    UWAGA: podczas wykonywania czynności przy ksenonach należy zachować ekstremalną ostrożność, tam może panować napięcie do 25 000V, najlepiej odłączyć klemę minusową i poczekać kilka minut.
    Last edited by Lukas; 07-12-2016, 10:50.

Comment

THX. Będę obserwował.

Comment

Working...
      X