Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bluetooth - przesyłanie dźwięku innego niż połączenie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Bluetooth - przesyłanie dźwięku innego niż połączenie

Witajcie,

Przymierzam się do zakupu Civica 5D (elegance) i mam jedno pytanie:
    Czy system hondy obsługuje przesyłanie dźwięków innych niż połączenie, jak np. nawigacja google/yanosik/youtube?

Pozdrowienia!

Jak ustawisz zródło dźwięku na Bluetooth to w głośnikach słyszysz dźwięki z komórki. Słuchanie radia odpada. Są jeszcze dodatkowe ograniczenia. Jak uruchamiam Yanosika, to Google Maps już nie wysyła dźwięku. Przypuszczam, ze tylko jeden program się paruje z nagłośnieniem. Testowane na iPhone 6.

PS
    VW ma to lepiej rozwiązane. Można słuchać radia i tylko na czas komunikatu z Yanosika system przełącza zródło.

Comment

Dziękuję za szybką odpowiedź! Niestety zapisuje to mały minus po stronie civic'a...

Takie rozwiązanie (VW) wydaje się najbardziej sensowne. Aż dziwne że inni producenci nie ogarniają tego tematu.
      Ostatnio jeździłem kilka dni BMW 1 (F20) i jest jeszcze gorzej, tzn. żaden dźwięk poza rozmową nie jest przechwytywany przez samochód.
      Może to kwestia wyposażenia dodatkowego, ale mimo wszystko to powinien być standard.

Comment

Ja używam czasmi OpenFM na telefonie + google i wtedy działa tak jak chcialbys

Comment

To muszę potestować ustawienia Bluetooth w Yanosiku... Może wtedy puści więcej źródeł z 1 telefonu :-)

Comment

Civic bez problemu obsługuje bluetooth A2DP, więc nie ma żadnych problemacji po stronie samochodu. Jedynie mogą być trudności po stronie telefonu.
            Ja na co dzień korzystam ze Spotify + Naviexpert i wszystko pięknie gra.
            Sunday Driver

Comment

Radia nie będziesz słyszeć, to prawda. W radioodtwarzaczu działa jednocześnie tylko jedno źródło dźwięku.
              Sunday Driver

Comment

Working...
              X