Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie działa czujnik deszczu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie działa czujnik deszczu

witam, rano wsiadam do auta, leje porządnie, a czujnik deszczu ani drgnie. Działał jak 01/03 wyjeżdżałem z salonu. Czy mogłem go dezaktywować grzebiąc w ustawieniach? Kurde, nie mogę sprawdzić jak działa bo siedzę w pracy. Może ktoś wrzuci mi zdjęcie ze stroną z instrukcji obsługi? Nie powinienem się denerwować bo auto na gwarancji, ale wkurza mnie jak coś ma działać a nie działa

Jeżeli jesteś pewien, że przełącznik wycieraczek masz ustawiony w pozycji Auto i nie działa no to coś chyba nie tak. Kilka osób pisało już o dziwnym, lub niedziałaniu czujnika. A może masz Jedak przestawione na pozycję OFF - ja tak mam cały czas, włączam dopiero jak deszcz zaczyna padać i pozostawiam automatowi dostosowanie - zdarzało się, że czujnik wykrywał kilka kropel początku deszczu i jechały po prawie suchej szybie, a tego nie lubię.. Wiec mam osobiście ten automat pod kontrolą...

Comment

zanim pojedziesz do ASO weź konewkę albo węża i zrób testy.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

dzieki Panowie, nie doszedłem jeszcze do etapu czujnika deszczu w instrukcji. Myślałem, że czujnik działa na trybie OFF i nie można go nigdy wyłączyć. Rozumiem, że jak będę miał na trybie AUTO i nie będzie deszczu to wycieraczki się nie włączą, prawda? Nie doczytałem wszytskiego, sorry :-/

Comment

Zamieszczone przez Carlito_1981 Zobacz posta
          Myślałem, że czujnik działa na trybie OFF i nie można go nigdy wyłączyć.
          No i to pewnie będzie to....

Comment

Zamieszczone przez carlito Zobacz posta
            Rozumiem, że jak będę miał na trybie AUTO i nie będzie deszczu to wycieraczki się nie włączą, prawda?
            Bedzie tak jak markow71 pisał - przy pierwszych kroplach pojedzie wycieraczka po suchej jeszcze szybie.
            Szyby przednie są miekkie więc rysy będzie Ci robić
            Ja jezdze w ustawieniu OFF i właczam na AUTO dopiero jak troche popada aby uniknąć rysowania szyby piaskiem.
            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

dzięki za rady, wszystko śmiga jak należy, chętnie posłucham jeszcze jakiś rad doświadczonych posiadaczy Hani, stan na dziś to 350km spacerowania

Comment

Working...
              X