Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Navi ale nie fabryczna

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ludzie kochani.

Co wy wszyscy tu montujecie?
    Albo mam inną civic albo złe radio
    Moje końcówki w hondzie są totalnie inne jak te proponowane.
    Te które polecacie pasuje u mnie jedna z 3.
    Może powinienem wziąść wtedy bez bluetooth czyli 05
    Bo radio w sobie ma też bluetooth.
    Moje radio to kenwood ddx4018
    Dziękuję za odpowiedź IMG-20190126-WA0023.jpgIMG-20190126-WA0024.jpg

Comment

• Nasze radia, a szczególnie mówię o wyglądzie wołają o pomstę do nieba. Wątek dotyczący wymiany jest już w kilku miejscach i każdy ma inne zdanie. Honda nie ułatwiła nam przerobienia tego bubla. Mam pytanie, czy jest sens kupienia czegoś takiego https://pl.aliexpress.com/item/Seica...f1a18dd4978-19. Nie oczekuję wodotrysków, wyświetlacza z radiem i navi. Czy do takiego zestawu konieczne jest kupienie dodatkowych kabli do sterowania z kierownicy? Bardzo dziękuję za odpowiedź, znużonych tematem dla których wszystko jest oczywiste proszę o wybaczenie. Pozdrawiam.

Comment

• Zamieszczone przez Bliźniak Zobacz posta
        Mam pytanie, czy jest sens kupienia czegoś takiego https://pl.aliexpress.com/item/Seica...f1a18dd4978-19. Nie oczekuję wodotrysków, wyświetlacza z radiem i navi. Czy do takiego zestawu konieczne jest kupienie dodatkowych kabli do sterowania z kierownicy?
        Jak na moje oko, wszystko tam jest, wystarczy połączyć kostki i powinno działać, również sterowanie z kierownicy.
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

• Dzięki za odpowiedź. Ceny już nie te co kilka lat temu. Kusząca propozycja, muszę się zastanowić.

Comment

• https://allegro.pl/oferta/stacja-mul...vic-7459823879 dziwnie niska cena, niestety windows, ktoś coś takiego testował?

Comment

• No i własnie dlatego ze windows, a poza tym robią wyprz bo pomału wszystko przechodzi na Xgen
              4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
              Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

• Zamieszczone przez Vantage Zobacz posta
                qczak Mam te nawigację około rok czasu jak masz jakieś pytania to mogę pomóc

Umie wszystko działa kamera cofania również, ale nie seryjna, obraz wyświetlany jest na dużym ekranie, na ACS.pl masz modem 3g na USB i wtedy masz internet, wyświetla też informacje o otwartych drzwiach itp.

Podpinam się pod ten temat ,żeby nie zakładać nowej strony,mam zainstalowaną taką sama nawigację od kilku miesięcy ,ale jest problem ze sterowaniem z kierownicy radiem do Hondy Civic IX 2013r. poprzednią nawigacje miałem zainstalowaną fabryczną Clarion Alpine,ale że aktualizacja map to koszt ok 700 zł,i dlatego zmieniłem na tą wersję nawigacji,proszę o pomoc i odpowiedz,z góry dzięki
                Mieczysław

Comment

• Kolego napisz składanie o co chodzi... Pokaż zdjęcia, podaj linki i sprecyzuj problem...

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Witam
                    Kupiłem nawigacje u chińczyka , https://pl.aliexpress.com/item/Topna...27425c0fnGC67o, Jest problem z sterowaniem kierownicy ,w samochodzie są zamontowane fabryczne kable po nawigacji Clarion,kable zainstalowane w samochodzie do nawigacji.jpg,jedna wtyczka nie pasuje do kabli z Chińczyka,a gniazdo z Chińczyka białe oznaczone jako "C" kable do KR-8067.jpg,sterownie było z kierownicy w poprzedniej nawigacji,na razie to co wiem to napisałem ale jak by coś trzeba dodac ,wyjaśnić to jestem do dyspozycji,proszę o pomocIMAG0762.jpg,to jest wtyczka w samochodzieIMAG0761.jpg,to jest gnazdo z ChinczykaIMAG0763.jpgto wtyczka z kalblam w samochodzieIMAG0766.jpgto jest gnazdo z kablami z Chińczyka
                    Last edited by aineret; 21-04-2019, 16:28.

Comment

• Nie wiem co to znaczy "fabryczne kable po nawigacji clarion"... Generalnie ta chińska navi jest kompatybilna na tyle, że sterowanie z kiery powinno działać. Może masz jakiś bajzel w instalacji...

Comment

• Zamieszczone przez martinii Zobacz posta
                        Nie wiem co to znaczy "fabryczne kable po nawigacji clarion"... Generalnie ta chińska navi jest kompatybilna na tyle, że sterowanie z kiery powinno działać. Może masz jakiś bajzel w instalacji...

Honde Civic sport kupiłem nową w autosalonie w którym była już zainstalowana nawigacja ,tak że nikt nic nie grzebał,wszystko działało i sterowanie z kierownicy też,
                        radio Chińskie montowane było w serwisie audiocar,zrezygnowałem z nawigacji Clarion bo dużo trzeba płacić za aktualizacje map,

Comment

• Czyli fabrycznego connecta zaminiles to chińskie radio? Na YT jest kolega, który to radio montował w CRV. Kanał nazywa się Fix and drive. Udziela się też na naszym forum. Zagadaj żeby wyjaśnić.

Generalnie sam myślę o założeniu tego u siebie. Mógłbyś zrobić jakąś recenzję na YouTube?

Last edited by martinii; 23-04-2019, 19:31.

Comment

• martinii ,dziekuję za informację podaną w odpowiedzi,oglądałem kilka filmików na YT ,ładnie i dokładnie wszystko pokazane,
                            działa wszystko bo wszystkie kostki z wtykami pasowały,napisałem opinię i czekam na odpowiedz,a ma pytanie odnośnie
                            naszego forum,jaki login ma kolega na forum ażeby mógł mi pomóc w tym temacie,wyszukałem na internecie taką stronę
                            ale w wersji angielskiej,https://www.fitfreak.net/forums/2nd-...ge-2010-a.html
                            Last edited by aineret; 24-04-2019, 12:35.

Comment

• Koledzy mam pytanko, chciałbym podłączyć radio ALPINE INE-W970BT do swojej hondy - executive 2013r czyli przedlift (premium audio bez navi), czy jest możliwość podłączenia w/w radia tak aby współpracowało z OEM subwooferem, systemem HFT oraz sterowaniem z kierownicy. Czy przejściówka typu Connects2 załatwi sprawę? Proszę o poradę

Comment

• Zamieszczone przez aineret Zobacz posta
                                wyszukałem na internecie taką stronę
                                ale w wersji angielskiej,https://www.fitfreak.net/forums/2nd-...ge-2010-a.html
                                Chyba mam ten sam problem, z Twojego posta wynika, że trzeba to zrobić
                                "Brake wire + GND : These 2 wires must be soldered together then grounded to the car body-this will allow you to play dvd player while driving.
                                Key#1: Need 6 in. extension wire and then pin it into Xtrons-ICE/ACS/12-029 Honda 2008+ Stereo Radio DVD Wiring Harness Cable Lead Loom at the pin#5 - this is for steering wheel control buttons.
                                Key#2: Need 6 in. extension wire and then pin it into Xtrons-ICE/ACS/12-029 Honda 2008+ Stereo Radio DVD Wiring Harness Cable Lead Loom at the pin#16 - this is for steering wheel control buttons." Czy połaczyłeś jak w opisie i czy sterowanie w kierownicy działa?

Comment

Working...
                                X