Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Śnieżynka na I-MID

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Śnieżynka na I-MID

Wcześniej mnie ta śnieżynka irytowała, praktycznie za każdym uruchomieniem silnika przy niskich temperaturach się zapalała, na początku szukałem w ustawieniach aby ją jakoś wyłączyć, no a teraz mam z nią kłopot bo się praktycznie nie zapala.
    Ostatnio zapaliła mi się po zmianie kół jakiś miesiąc temu, no i dziś wyjeżdżając z zaspy, więc obstawiam na jakiś czujnik w okolicach kół lub zaśniedziałe styki.

Przerabiał ktoś coś podobnego i gdzie szukać tego czujnika ?

PS. Temperatura na wyświetlaczu jest prawidłowo wyświetlana.

Mam tą samą wersje i rocznik.U mnie zapala się tylko wtedy gdy podczas jazdy spadnie temperatura.Odpalając samochód gdy jest +3 stopnie lub mniej nie świeci się.

Comment

oczywiście ma to sens, bo przy zmianie kół auto stało w warsztacie gdzie było +5 po wyjeździe spadało i przy +3 się właśnie pokazała, lecz dziś auto stało na mrozie -8 i przy wyjeździe kilka razy musiałem bujnąć autem z powodu zaspy koła zabuksowały i się zapaliła śnieżynka.
      Poza tym wydaje mi się że rok wcześniej zapalała się praktycznie co uruchomienie silnika, i na pewno temperatura była w granicach 0 lub poniżej.
      No ale jak masz ten sam rocznik i u Ciebie jest tak samo to trochę mnie uspokoiłeś.

Comment

U mnie zapala się przy przechodzeniu (w dół) przez +3 , jak startuję z niższej temperatury to tego nie sygnalizuje.

Comment

Tak jak napisał Wlagrzes2 - u mnie również śnieżynka zapala się TYLKO w przypadku kiedy temperatura spadnie poniżej 4 stopni.
          Czyli - jeśli startuje auto już na 3*C lub mniej to się nie zapali, ale jeśli podczas jazdy temperatura spada i dojdzie do 3*C to się zapali.
          C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Tak samo jak u kolegów, przechodzi przez +3 to się zaświeca w innym przypadku nie.

Comment

W CRV jest tak samo jak przechodzi przez +3*C w dół to się zapala.

Comment

Można wyregulować tą temperaturę o 3 stopnie i wtedy śnieżynka zapali się w okolicach 0 st.C

Comment

Working...
                X