Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Włączone lampy podczas zamykania/ otwierabnia auta

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Włączone lampy podczas zamykania/ otwierabnia auta

Witam,
    mam pytanie posiadam civica 1.8 w wersji sport z 2012r. czy auto posiada taką funkcję jak "odprowadzanie do domu" chodzi o to by po zamknięciu auta lampy jeszcze przez jakiś czas świeciły, jest to fajny i przede wszystkim przydatny bajer

Hmm, a nie sprawdzałeś? Klepnij długimi zanim zamkniesz auto. Nie mam pewności ale coś mi świta że chyba niektóre modele mają.

Comment

Pogrzeb w komputerze pokładowym.
      U mnie jest taka opcja w ustawieniach oświetlenia. Można zaprogramować świecenie na 15 i 30 sek.
      Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
      Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

właśnie przeryłem instrukcje i niestety niczego takiego nie spotkałem ;/

Comment

Soft w wersji 2012 nie posiada możliwości regulacji czasu świecenia świateł.

Comment

ja mam sport 2013 i mam ta opcje a zwie się "follow home" światła świeca ileś tam sekund, ale długości świecenia ustawić nie mogę, nie ma takiej opcji nigdzie w menu.

Comment

Follow me home - sposób na wyłączenie

Witam, czy funkcję Follow me home można wyłączyć bez wizyty w ASO?
              Jest na to jakaś kombinacja? W ustawieniach można jedynie ustawić czas, w jakim mają się świecić światła.

Comment

Nie da sie ustawić 0 sekund w komputerze? Ja tak mam i w ten sposób nie korzystam z tej funkcji.

Comment

Jest funkcja 0 sekund, ale przy tej opcji reflektory gasną dopiero wtedy gdy się wysiądzie i zamknie drzwi kierowcy, a nie od razu po wyłączeniu silnika.

Comment

Szukałem w menu, szukałem również w instrukcji. Nigdzie nie ma możliwości zmiany czasu.

Comment

Zamieszczone przez bear Zobacz posta
                      Nigdzie nie ma możliwości zmiany czasu.
                      Jest, jest. Szukaj jeszcze raz
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                      Coś na temat olejów..

Comment

Nie ma. Nawet w instrukcji obsługi nic o tym nie piszą. Grzebałem nawet w tym ukrytym menu po menu a później menu i środkowy (tam też nie ma)
                        Przegrzebałem całe menu od góry do dołu. Nie znalazłem.

Comment

Zrobi Ci parę fotek gdzie to jest u mnie.. tylko żebym nie zapomniał.. a jaką masz wersję auta ?
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                          Coś na temat olejów..

Comment

1.8 benzyna z końcówki 2013 roku (zwykłe radio z bluetooth). Przejrzałem wszystkie funkcje menu - nawet na wyłączonym silniku - tylko na zapłonie. Bo część w czasie jazdy (chyba ze względu bezpieczeństwa) jest niedostępna. Nie znalazłem.

Comment

cześć,

W moim FK2 z 2013 też nie ma takiej opcji. Z tego co kojarzę to została ona dodana w późniejszych latach. Podobnie jak w 2013 została wprowadzona opcja zmiany wyświetlania danych komputera pokładowego bez konieczności wchodzenia do menu.
                              Mój C I V I C --> Szara myszka - Civic 1,8 Sport 2013

Comment

Working...
                              X