Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic Tourer Elegance - połączenie z iPhone

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic Tourer Elegance - połączenie z iPhone

Witam,

Noszę się z zamiarem kupienia Hondy Civic Tourer w wersji Elegance (bez Connect). Jestem gadżeciarzem i użytkownikiem iPhone'a. Bardzo ważne jest dla mnie by działały wszystkie elementy związane z zestawem głośnomówiącym przez Bluetooth, przełączaniem muzyki z telefonu z panelu na kierownicy oraz, w miarę możliwości, korzystania z wywoływania Siri też z kierownicy. Czy ktoś może ma podobną konfigurację i może potwierdzić, że to wszystko działa bez problemów w tym modelu?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc!

mod. Zapraszam do działu powitalnego i lektury regulaminu Forum.
    Last edited by markow71; 12-07-2015, 21:47.

Ja posiadam wersję 5D Sport z 2014 roku z rówież z takim systemem głośnowmówiącym Bluetooth. Bez problemu słucham muzyki przez system Bluetooth ze zwykłego odtwarzacza w telefonie, Deezera bądź Spotify. Przeiwjanie,zatrzymywanie, przechodzenie do kolejnego jak i poprzedniego utworu działa bez problemu zarówno z kierownicy jak i panelu radia u mnie. Można nawet wyświetlić wykonawcę i tytul utworu na ekranie I-MID. Moża także zapisać komendę głosową dla danego kontaktu i po naciśnięciu przycisku słuchawki uprzejma Pani po angielsku zapyta nas o nazwę kontaku. Wymawiamy wtedy wcześniej zadeklarowaną nazwę i system nawiązuje połączenie. Także mała obsługa głosowa jest. W nadwoziu Tourer będzie działało to tak samo. Różnica jest taka, że ja mam smartfona z Androidem dokładnie LG G4 wcześniej Sony Xperia Z2 i Samsung Galaxy S4. Z każdym nie było żadnych problemów, żeby wszytsko działało od połączeń telefonicznych aż do przewijania utworów. Myślę, że to z Iphonem też to powinno działać bez problemu. Jedynie mam wątpliwości co do wywoływania Siri. Raczej nie będzie takiej możliwości moim zdaniem, chociaż nie mam stuprocentowej pewności. Myślę, że to nie jest aż tak zaawansowany system...
    Last edited by civicmaffija; 12-07-2015, 23:41.

Comment

Zamieszczone przez daf Zobacz posta
      Witam,

Noszę się z zamiarem kupienia Hondy Civic Tourer w wersji Elegance (bez Connect). Jestem gadżeciarzem i użytkownikiem iPhone'a. Bardzo ważne jest dla mnie by działały wszystkie elementy związane z zestawem głośnomówiącym przez Bluetooth, przełączaniem muzyki z telefonu z panelu na kierownicy oraz, w miarę możliwości, korzystania z wywoływania Siri też z kierownicy. Czy ktoś może ma podobną konfigurację i może potwierdzić, że to wszystko działa bez problemów w tym modelu?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc!

mod. Zapraszam do działu powitalnego i lektury regulaminu Forum.
      przemyśl zakup jeszcze 14 razy bo potem będzie żal
      bardzo głośnie auto wewnątrz
      nieciekawe silniki z przed potopu bez polotu
      paskudny wyświetlacz prędkości-cała kabina paczy ile jedziesz....
      klima działa własnym trybem , raz cieplej raz zimniej
      dupa nieciekawie siada po małym przebiegu- chyba słabo dobrane sprężyny i amorki
      drogie auto w zakupie i nipeprzyjemnie drogo w serwisie

zstanów się dobrze radzę

Comment

Zamieszczone przez jebsen Zobacz posta
        przemyśl zakup jeszcze 14 razy bo potem będzie żal
        Ja tam nie żałuję.

bardzo głośnie auto wewnątrz
        Za głośno? Wybierz skrzynię AT.

nieciekawe silniki z przed potopu bez polotu
        Kwestia czego kto szuka, zawsze można kupić coś olejożernego z VAG-a.

paskudny wyświetlacz prędkości-cała kabina paczy ile jedziesz....
        Kwestia gustu, mnie się podoba że deska jest ustawiona w stronę kierowcy.

klima działa własnym trybem , raz cieplej raz zimniej
        Jak jest zepsuta.

dupa nieciekawie siada po małym przebiegu- chyba słabo dobrane sprężyny i amorki
        Można tu pomyśleć o nieseryjnych sprężynach.

drogie auto w zakupie i nipeprzyjemnie drogo w serwisie
        Trwała wolnossąca benzyna raczej do serwisu nie chce jechać chyba że właściciel bardzo się stara.

Jebsen, dzięki za opinie ale znamy Twoje zdanie na temat IX-ki i nie jest ono pozytywne, na szczęście jest w mniejszości zdecydowanej. Powiedz lepiej czemu sprzedałeś? Gaz, który wsadziłeś zaraz po zakupie coś popsuł?

Comment

nic nie popsułem, gaz był jednym z niewielu pozytywnych udoskonaleń zresztą to moja autorska nowelizacja, sprzedałem bo mi nipasowało, jestem w tej nielicznej grupie typów którzy przyznają się do błędu i podejmują zmiany, nie czerwie w związku latami w nadziei na poprawę jeśli taka nie może nastąpić, dlatego będę w miarę możliwości wyrażał swój punkt widzenia również na tym forum po to aby nabywcy byli świadomi tej drugiej strony monety o której nie dowiedzą się nigdzie przed zakupem, czuję się w obowiązku aby to robić dla przyszłych pokoleń, jeśli honda wygłuszy civica i wstawi turbinę będę pierwszym piewcą jej zalet....

Comment

Zamieszczone przez daf Zobacz posta
            Bardzo ważne jest dla mnie by działały wszystkie elementy związane z zestawem głośnomówiącym przez Bluetooth, przełączaniem muzyki z telefonu z panelu na kierownicy oraz, w miarę możliwości, korzystania z wywoływania Siri też z kierownicy
            Siri z kierownicy się chyba nie da. Przynajmniej ja nie potrafiłem tak uruchomić.
            Reszta działa - BT bez problemu.

Sam system działa w miarę szybko, choc moim zdaniem gorzej niz w Toyocie (lepsza rozdzielczość i responsywność) czy VAGu (tutaj lepiej mozna personalizować i więcej info na ekranie - jak ktoś sie tym bawi na codzień)
            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

jestem w tej nielicznej grupie typów którzy przyznają się do błędu i podejmują zmiany
              Ciekawy punkt widzenia aczkolwiek daleki od rzeczywistości. Co do rzetelności informacji to My, forum, właśnie o nią dbamy tak aby hejty nie przesłaniały faktów.

Comment

Zamieszczone przez Joe Zobacz posta
                Ciekawy punkt widzenia aczkolwiek daleki od rzeczywistości. Co do rzetelności informacji to My, forum, właśnie o nią dbamy tak aby hejty nie przesłaniały faktów.
                forum może mieć różne interesy powiązane z interesem producenta/dystrybutora/dilera.... ja natomiast nie mam żadnego interesu niż skierowanie uwagi potencjalnych nabywców na mankamenty moim zdaniem bardzo uciążliwe w kilkuletnim związku z autem, owszem utrata wartości i niezawodność na szali mogą być dla kupujących atutem samym w sobie, nie neguję tego, natomiast wg mnie minusy przysłaniają te plusy, a rada żeby sobie kupić AT jest kompletnie bezwartościowa bo podraża to i tak nietani produkt...

Comment

To napisz co kupiłeś w zamian i jak to coś jest wyposażone i ile kosztowało. Chętnie poczytamy. I pozwolisz że zapytam, jak sprzedawales Civica to poinformowałeś kupującego o jego wadach?
                  Last edited by MarcelWro; 13-07-2015, 15:45.

Comment

Dobre hasło, forum jest sponsorowane przez producenta. Tylko czemu Prezes i główny webadmin popylają seryjnymi VII genami skoro takie kokosy?
                    Honda nie spełnia Twoich oczekiwań ok, ma takie wady takie zalety ok, pisałeś już o tym wcześniej ok ale jak będziesz napadał każdego nowego co pyta o Hondaę to nie jest to już opiniowanie a trolowanie a za trolowanie się z forum wylatuje. Przynajmniej z tego.

Comment

Joe, dużo kasy przytulasz za promowanie Hondy? Daj Jebsenowi odpowiedzieć na moje pytania bo ciekawy jestem co napisze.
                      Last edited by MarcelWro; 13-07-2015, 15:55.

Comment

Zamieszczone przez Joe Zobacz posta
                        Honda nie spełnia Twoich oczekiwań ok, ma takie wady takie zalety ok, pisałeś już o tym wcześniej ok ale jak będziesz napadał każdego nowego co pyta o Hondaę
                        Stara prawda marketingowców mówi, że 1 niezadowolony z produktu klient robi więcej hałasu niż 10 zadowolonych
                        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Bardzo dziękuję za szybkie i konkretne odpowiedzi. Dziękuję też za post krytykujący ten samochód - potwierdził, że go chcę Od 7 lat jeżdżę Volvo V50 i gdybym tylko takie problemy miał...

Comment

Problemy z Volvo? Piekło zamarza Kiedyś auto tej marki było moim marzeniem - model V70 hmmmm....
                            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

No niestety, jest źle z Volvo. W silniku padały po kolei drobnostki, za które trzeba było płacić majątek. W końcu przyszedł czas na zmianę DPF i już mam dosyć. W zeszłym i tym roku na naprawy wydałem już pod 10 tysięcy i nie naprawiam w serwisie!

Każdy wyjazd w trasę wiązał się z ryzykiem, że stanę i będzie przygoda. Zresztą raz spędziłem przymusowy weekend w Łodzi zamiast w Zakopanem. Podobno taki silnik akurat w tym modelu (Volvo V50 1.6D), ale zraziło mnie to do marki dość skutecznie.

Kochałem tę markę jeszcze przez ojca, który ją ubóstwiał. Ja teraz chcę prostego silnika, który będzie mnie dowoził tam gdzie chcę i mam nadzieję, że znajdę to w Civicu, bo chcę pokochać w końcu jakiś samochód taką miłością bezgraniczną

Comment

Working...
                              X