Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jest nowa wersja apki OpenDroidAuto (https://xdaforums.com/t/honda-connec...#post-89497530) i działa u mnie na RC3 prawie OK.
    Telefon od lub do powoduje minimalizację apki natomiast po zakończeniu połączenia wyrzuca do ekranu startowego i wymaga użycia przycisku start po czym kontynuuje nawigację. Kamera przy wstecznym nie przerywa działania apki. Dźwięk bez zastrzeżeń, nie gryzie się z radiem.
    Uprawnienia ustawiłem jak dla Yanosika, telefon RN 13 z androidem 13.
    Ponieważ zamierzam korzystać z AA tylko dla Google Maps w nieznanym terenie takie błędy są dla mnie akceptowalne. Może inne nadanie uprawnień coś poprawi ale na dziś dla mnie jest ok.
    był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
    jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
    sigpic
    http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Witma, czy ktoś z was wymieniał zwykłe radio na connect ? czy trzeba dokładać jakąś instalacje ? czy wszystko jest plug&play, bo jedynie co namierzyłem to montaż radia https://www.civicforum.pl/showthread...-krok-po-kroku

Comment

• Ale to jest bezsens bo Connect jest przestarzaly, niefunkcjonalny, antyegronomiczny i ma kiepska jakosc dzwieku i obraz o miernej rozdzielczosci. W zasadzie, nie ma zadnych zalet zeby tracic pieniadze na taka wymiane. Kup sensowne radio z Androidem z Aliexpress czy czegos podobnego i przenies auto do innej ery. Bedzie raczej plug&play. I wez z ich kamera. Najtansza za 30pln z Ali bedzie lepsza niz ten prastary szajs co Honda montuje.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Dzięki za odp, posiadacie ktoś sprawdzone już radio ? bo z tymi z aliexpress rożnie bywa.

Comment

• Na aukcjach sa wpisy i doswiadczenia, mozesz tez wybrac sie do instalatora audio i wybierze za Ciebie. Niewazne co kupisz i tak bedzie o niebo lepsze i o kilka epok do przodu od Connecta
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Witam.
              Wiem, że odgrzewam starego trupa. Niedawno kupiłem CR-V 4gen z 2015 z connect ale bez garmina, zaktualizowałem sobie go do 6.1 wersji, wgrałem permision, waze 3.9.9 oraz Yanosik 2.8.1.3, udostępniłem neta z telefonu, strony www działają jednak nie mogę zmusić waze oraz yanosika do działania. Nadałem im uprawnienia jednak waze od razu na starcie krzyczy abym sprawdził połączenie z internetem, a Yanosik podobnie tylko wiadomo można się zalogować albo pominąć krok ale też krzyczy problem z połączeniem internetowym, spróbuj później.

Comment

• Panowie, działa w tym civicu przechwytywanie obrazu z tel androidem albo iphonem na ekran?
                na tel posiadam wlasną mapę

Comment

• Nie działa.

>>> Mój Tourer <<<

Comment

• To co tu działa konkretnie?

Comment

• >>> Mój Tourer <<<

Comment

• Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz posta
                        Jest nowa wersja apki OpenDroidAuto (https://xdaforums.com/t/honda-connec...#post-89497530) i działa u mnie na RC3 prawie OK.
                        Telefon od lub do powoduje minimalizację apki natomiast po zakończeniu połączenia wyrzuca do ekranu startowego i wymaga użycia przycisku start po czym kontynuuje nawigację. Kamera przy wstecznym nie przerywa działania apki. Dźwięk bez zastrzeżeń, nie gryzie się z radiem.
                        Uprawnienia ustawiłem jak dla Yanosika, telefon RN 13 z androidem 13.
                        Ponieważ zamierzam korzystać z AA tylko dla Google Maps w nieznanym terenie takie błędy są dla mnie akceptowalne. Może inne nadanie uprawnień coś poprawi ale na dziś dla mnie jest ok.
                        czesc, co zyskujemy dzieki tej apce? i czy dziala ona nadal.

Comment

• Zyskujesz Android Auto, jak kupisz moduł na Ali to dodatkowo to połączenie jest bezprzewodowe

Comment

• Witam,
                            Mam taki 'drobny' problem z connect+ (wersja RC8) w civicu po lifcie.
                            Jakiś czas temu zaczął mi się problem z boot-loop'em, niestety ani odpięcie klem nic nie pomogło, ani kombinacje przycisków (pwr+home+display/pwr+display/pwr+menu+display), ani downgrade do RC6, ani też upgrade z RC6 do RC8.
                            Żadna z powyższych czynności nic nie zmieniła, za każdym razem wpada w pętle i robi restart po ekranie hondy.
                            Ma może ktoś jeszcze jakiś pomysł co można zrobić z takowym pacjentem?
                            Ewentualnie czy przekładka na inne radio (OEM z connect+) powinno być plug&play bezproblemowa?

Comment

• Przekładka nie będzie bezproblemowa bez kodu. A kodu do Connect nikt nie ma Radio po włączeniu sprawdza czy nr VIN się zgadza - jeśli tak to się odpala normalnie - jeśli nie to woła o kod. Najlepszym wyjściem jest wymiana na dobrego chińczyka niż reanimowanie trupa.

>>> Mój Tourer <<<

Comment

• Dzięki, chociaż się wyjaśniła kwestia żeby nie brać używki bo i tak będzie trup. Masz może jakieś sprawdzone na wymianę? Najlepiej bez 30+ przekładek i fajnie jakby działało zwykle radio tak dobrze jak w OM

Comment

Working...
                                X