Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Forumowa tapeta i-MID - IX gen ma się lepiej ;)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

U mnie w Sporcie 2015 nie ma tej opcji w menu.
    Zresztą o ile pamiętam w instrukcji jest zastrzeżenie, że opcja nie jest dostępna we wszystkich wersjach.
    był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
    jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
    sigpic
    http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Dostępność być może zależy od obecności Connecta na pokładzie?

Comment

Zamieszczone przez shredded Zobacz posta
        Dostępność być może zależy od obecności Connecta na pokładzie?
        Dokladnie takie mam wrażenie.
        Kolory imida tez mi się juz znudziły [emoji20]

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Comment

W Elegance jest opcja wgrania własnej tapety
          www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Zamieszczone przez Radon Zobacz posta
            W Elegance jest opcja wgrania własnej tapety
            Pod warunkiem, że nie masz Connect+.

Comment

No nie mam. I z tego co o nim czytam, to mam wrażenie, że chyba na szczęście go nie mam.
              www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Nie no..ma swoje wady, ale teraz dzięki nowej funkcjonalności jest mega

Comment

Oj jest mega. Teraz jest warty wydania na niego kasy.
                  ............................C I V I C
                  .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

może kiedyś zamiast tego Connecta wpakuję stacje multimedialną. Na razie zostaje seryjne audio
                    www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Ja już mam Kenwooda w szafce, ale teraz to Connect zabija go funkcjonalnością. Teraz mam dylemat: funkcjonalność czy jakość dźwięku
                      . .
                      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Kompromis Alix. Connect + próba podrasowania mu dźwięku nie gra "aż" tak tragicznie, a jak go jeszcze poprawisz to będzie ok tzn dla audiofila nigdy nie będzie ok ;D

Comment

No właśnie u mnie będzie Connect+ poprawiony DSP + wzmak + komplet głośnikowo/wooferowy - wybrałem Mosconi/Gladen. Myślałem o RS Audio, ale pakowanie się w Hi-Endowe rozwiązania z takim źródłem mija się z celem

A na iMID będzie i tak Mirroring. Szczerze to nie żałuję braku tapety na iMID u mnie. I tak zawsze sobie coś tam innego wyświetlam, np.:

Last edited by Alix; 15-06-2016, 09:58.
                          . .

Comment

Taki zestaw mi się podoba! Gdybym miał Type-R to też pewnie bym coś wpakował, a tak do cywila to trochę chyba bez sensu .

Ja zazwyczaj wyświetlam spalanie na i-mid, a forumową tapetkę można sobie rzucić na Connect .

Btw Alix, masz pomiar temperatury oleju...po jakim czasie/dystansie dochodzi do około 80 stopni?

Comment

Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
                              Gdybym miał Type-R to też pewnie bym coś wpakował
                              Ale co ma Type R do audio? Poprzednio też miałem cywila i dobre audio w nim

Ja zazwyczaj wyświetlam spalanie na i-mid, a forumową tapetkę można sobie rzucić na Connect
                              To fakt, tylko tam jest inna rodzielczość (800x480 jak się nie mylę). Ale ja z kolei mam tam klimatyczną tapetę Type R

masz pomiar temperatury oleju
                              Ty też możesz mieć, wystarczy interface ELM przez BT z Connectem podłączyć i TorquePro czy inny albo ten zestaw od Yanosika kupić

po jakim czasie/dystansie dochodzi do około 80 stopni
                              Bardzo zależy od temperatury zewnętrznej no i jak wysoko leci ten wskaźnik najbardziej po lewej Ale raczej szybko, zwykle po kilku km.
                              . .

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                                Ale co ma Type R do audio? Poprzednio też miałem cywila i dobre audio w nim
                                Myślę, że szkoda ładować pieniędze, bo raczej nie podniosą znacząco wartości auta przy odsprzedaży, a patrząc na to, że niedługo będzie X i być może nowy Type-R to mogę niespodziewanie szybko zmienić auto

To fakt, tylko tam jest inna rodzielczość (800x480 jak się nie mylę). Ale ja z kolei mam tam klimatyczną tapetę Type R
                                Da się zaznaczyć obszar z aktualnej i jest w miarę spoko .

Ty też możesz mieć, wystarczy interface ELM przez BT z Connectem podłączyć i TorquePro czy inny albo ten zestaw od Yanosika kupić
                                Czyli, że w standardzie jest zamontowany czujnik temperatury oleju ;>? Wyciągnąć info to już nie problem, tylko w sumie nie wiedziałem, że jest . Może jest też ciśnienie oleju?

Bardzo zależy od temperatury zewnętrznej no i jak wysoko leci ten wskaźnik najbardziej po lewej Ale raczej szybko, zwykle po kilku km.
                                Pewnie koło 10 km takiej płynnej jazdy? We Freemont starałem się to obserwować to po 7 km jazdy około 90-100 km/h było dopiero 50 stopni (temp. zew była około 7 stopni)

Comment

Working...
                                X