Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana żarówek w Civic IX

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja wymieniłem tylko od świateł mijania ale teraz zastanawiam się nad wymianą do drogowych bo krótkie są niewiele krótsze od długich.

Comment

Czy ktoś z Was,drodzy forumowicze, korzystał z żarówek: Osram COOL BLUE INTENSE 4200K lub COOL BLUE HYPER 5000K? Te drugie są podobno niehomologowane ?

Comment

Miałem Cool Blue Intense, sam kolorek fajny i świecą OK; ale Nightbreakery mają niezgorszy kolorek a jednak lepiej świecą...
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Mam pytanie jak dobrać się aby wymienić żarówki w podsuftówce,chciałbym wymienić na ledowe a nie chciałbym uszkodzić plastików.

Comment

Jest w instrukcji dobrze pokazane. Ale w skrócie cienki płaski śrubokręt możesz owinąć szmatką.
            W osłonie żarówki masz małe wycięcie,podważ i wychodzi bezproblemowo.
            Nic nie połamiesz to jest mocny plastik.

Comment

Do podważania osłon żarówki polecam starą kartę bankomatową gwarantuje nie uszkodzisz obudowy.

Comment

Do najlepszego wyglądu soczewki i nie najgorszej widoczności polecam
                Komplet (2szt.) żarówek H7 55W z profesjonalnej serii X-Xenon firmy Dectane.  Ultra białe  i

Miałem w poprzednim aucie i się spisywaly.
                Pozdrawiam

Comment

Dzisiaj wymieniłem żarówki, jeszcze nigdy nie spotkałem się z tak słabym dostępem, musiałem się mega nagimnastykowac żeby się udało . W innych autach jak jest słaby dostęp to poprostu klosz się wysuwa. No nic obym za często nie musiał zmieniać

Comment

Gdzie mogę znaleźć listę żarówek zapasowych do civica?
                    rodzaj, oznaczenie itd itd
                    w instrukcji tylko moc jest podana

Comment

H7 - mijania
                      H7 - długie
                      PY21W - kierunki przód, tył też pewnie
                      W5W - rejestracja
                      W5W - środek wszystkie oprócz osłony przeciwslonecznej

Comment

Właśnie wymieniłem w moim civicu żarówki na PHILIPS WHITE VISION, szczerze efekt na pierwszy rzut oka mizerny, zobaczymy jak będzie w nocy, podrzucę foto do porównania po wykonaniu testów

Comment

Efekt niestety jest mizerny, bo w tej technologii ciężko jest z temperaturą barwową.
                          To nie zmienia faktu, że na pewno w nocy widoczność będzie na +.

Ja mam u siebie philipsy colorvision blue i też nie ma szału.

Comment

20160428_162054(0).jpg20160428_163409.jpg20160428_201302.jpg20160428_201314.jpg20160428_204524.jpg

małe porównanie nocne foto już z zamontowanymi PHILIPS WV
                            czy warto? na pewno tym co podróżują dużo nocą polecam

Comment

Zdjęcia nie do końca oddają różnice, bo zrobiłeś je przy różnych nastawach aparatu i drugie jest nieco prześwietlone.
                              W stosunku do fabrycznych EcoVision (przynajmniej takie znalazłem u mnie) nie ma różnicy w wartości strumienia świetlnego, a jest różnica w temperaturze barwowej (3200 vs 4300K) co przy dobrej przejrzystości powietrza jest na plus dla WVision. Przy mżawce, deszczu już tak super nie jest...
                              I... WV to trwałość wg. producenta do 450h, a EV do 1 500h

Dlatego... żeby raz na rok spokojnie wymienić sobie żarówki (zużyte a nie spalone) na spokojnie w garażu zostaję przy EV. Nie mam ochoty na magiczne sztuczki i ćwiczenia "na macanego" w trasie jeśli któraś żarówa padnie.
                              był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                              jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                              sigpic
                              http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Osram night h7 unlimited + W5W led Philips - POLECAM
                                Załączone pliki

Comment

Working...
                                X