Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Globalna średnia spalania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Globalna średnia spalania

Mam nadzieję, że to lamerskie pytanie ale gdzie znajdę w komputerze golobalną (za całość km) średnią spalania? Wszystko już chyba umiem ustawić a za cholerę nie potrafię tego znaleźć. Mam tylko średnią za licznik A lub B. Nie ma średniej globalnej czy ja po prostu zaćmienia dostałem?

Jako globalną zostawiasz na przykład średnią B ale ona i tak przeskoczy po przejechaniu 10k ale pomiar zostawi.

Comment

Czyli jeśli wyzeruje liczniki A i B to stracę informację o spalaniu od przebiegu 0km?

Comment

Niestety tak wychodzi. Sam byłem zdziwiony, że nie znalazłem średniej globalnej spalania jako wartości której nie da się usunąć tak jak licznika km globalnego (no nie mówię o cofaniu licznika ). Wyzerowałem oba liczniki i nie mam już średniej od początku.

Comment

Trochę to dziwne, tym bardziej że jest to bardzo łatwe do zaimplementowania i jak najbardziej możliwe w ramach sprzętu, który już mamy. Ale cóż, koń jaki jest każdy widzi

mod: proszę dopełnić 2 Pkt. Regulaminu.
          Last edited by Gość; 03-03-2014, 22:40.

Comment

Tak, ale jest więcej takich rzeczy np. zastanawiam się czemu nie zrobili funkcji zmiany linii pomocniczych przy kamerze cofania wraz ze skrętem kołami - to już dawno jest u konkurencji. Czasem te sztywne linie zasłaniają mi widok .

Comment

zrobili to po to żeby nie przestraszyć spalaniem potencjalnych kupców, jak ktoś dokręca często...brakuje na jednym zestawieniu średniej spalania i zasięgu, jeszcze wiele innych rzeczy brakuje...mistrzowie elektroniki nie popisali się, to w myśl-nie ma samochodu idealnego...

Comment

Zamieszczone przez Joe Zobacz posta
                Jako globalną zostawiasz na przykład średnią B ale ona i tak przeskoczy po przejechaniu 10k ale pomiar zostawi.
                Ostatnio mocno się zdziwiłem i lekko poirytowałem kiedy zobaczyłem że licznik A, którego nie resetowałem od zakupu samochodu sam się wyzerował po przekroczeniu 10k km. Kompletnie nie rozumiem po co ktoś tak to zaprogramował. Czy z cytowanego postu mam rozumieć, że średnia prędkość i spalanie z licznika A nie zostały wyzerowane i pokazują wynik od ostatniego 'ręcznego' resetu?

Comment

Sprawdź u siebie bo ja tak kiedyś zaobserwowałem u mnie.

Comment

Working...
                  X