Ja GPSa położyłem na kokpicie, po lewej stronie na dole. Antenę do Wi-fi przykleiłem do prawego słupka, aby były najdalej siebie i się nie zakłócały.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nawigacje dedykowane inne niż oryginalne Honda do 8 i 9 gen
Collapse
X
-
-
Przy okazji pytanie, czy przy zamówieniu nawigacji z Chin ktoś uniknął płacenia cła? Ewentualnie ile ono może wynieść.
Przykład:
Comment
-
Zamieszczone przez djud Zobacz postaPrzy okazji pytanie, czy przy zamówieniu nawigacji z Chin ktoś uniknął płacenia cła? Ewentualnie ile ono może wynieść.
Przykład:
https://a.aliexpress.com/_mPykCg9
Comment
-
Maksymalny pech to bodajze 16% cla na czesci samochodowe i 23% VAT od calosci kwoty po ocleniu, niestety moga zarzadac dodowu przelewu wiec mozesz sobie oszacowac ze moga Cie okrasc nawet do 43% wartosci zakupowNiestety raz mi sie tak zdarzylo
Zwykle jednak konczy sie na 23% jak uznaja ze to elektronika a nie czesc samochodowa.
Najlepiej niech chinczyk wpisze wartosc jakas typu 90 USD i ze to jakas elektronika np. "GPS" oraz kupowac na adres domowy nie firmowy to nieraz nawet udaje sie uniknac kontroli celnej. Z reszta wtedy nawet jak sie agencja celna przywali to trzeba im odpisac ze elektronika na uzytek osobisty o wartosci jak zadeklarowano wiec masz 0% cła i 23% od deklarowanej wartosci co przechodzi jako 105 złotych opłat i masz ich z głowy. Ja tak ostatnio ściągałem stacje do Jaguara i sie udalo.
Poniewaz przelewy na mechanizm platnosci AliExpress z kredytowki maja malo sensowne ciagi liczb i liter prawie nie do rozszyfrowania kuluary zalecaja tez podrzucenie dowodu innego przelewu na nizsza znacznie wartosc w razie takiego żądania, chociaz to trudno polecac i juz na wlasne ryzyko bo wiadomo zaczynamy wtedy uczestniczyc potencjalnie w oszustwie celnym, a to juz jest co najmniej wykroczenie wobec Prawa... wiadomo, osoby o twardych nerwach w razie wykrycia niby mogą udawac ze "myslalem ze to ta inna paczka" ale...
Tak czy owak warto zwykle wybierac aukcje z przesylka z EU w zwiazku z tym - na ile to mozliwe - chociaz w przypadku stacji dedykowanych niestety zwykle nie.
I tak warto!!!Last edited by Alix; 24-01-2021, 00:40.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez djud Zobacz postaMa ktoś pod ręką link do aukcji z tym radiem z wysyłką z EU?
1 025,42 zł 28%OFF | 2 din Car Radio player 7 inch universal head unit autoradio 4GB RAM+64GB Octa Core ROM support 4G/Carplay/Android auto/Fast Boot
Last edited by woody; 24-01-2021, 09:45.
Comment
-
-
Nawet jeśli masz do zapłaty cło i podatek, to za te pieniądze nie znajdziesz dedykowanego radia z androidem do Hondy. Jak policzysz oddzielnie radio, ramkę, moduł do sterowania, to wychodzi podobnie z cłem i podatkiem. Tu kupujesz, podłączasz i działa!
Czasem się zawiesza, ale przy Yanosiku, mapach, radiu internetowym i telefonie po BT w tle można mu wybaczyć.
Comment
-
Na elektronikę nie ma cła! Jest tylko podatek VAT. Jak zamawiacie z Chin to nie bierzcie kuriera DHL, bo oni za automatu wszystko zgłaszają i VAT jest na 100%Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.
Comment
-
Zamieszczone przez pablo_see Zobacz postaJak zamawiacie z Chin to nie bierzcie kuriera DHL............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
dzień dobry, czy ten system będzie pasował do hondy civic tourer 2015 lifestyle? nie chcę kupić w ciemno...chyba, że polecacie inne systemy, to będę wdzięczny
albo coś takiego?
Proszę zapoznać się z regulaminem, został naruszony pkt 2.Last edited by Grzechu; 27-03-2021, 21:34.
Comment
Comment