Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

reflektor przeciwmgłowy - zbity od kamienia :)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• reflektor przeciwmgłowy - zbity od kamienia :)

Dziwna sprawa - to samo miał znajomy w 7 - szkło pękało od kamieni - to samo i mi się przytrafiło.

Możecie mi powiedzieć czy można wymienić na mocniejsze szkła?

Przy okazji prosze o podanie numeru katalogowego - na forum znalazłem katalog, na stronie, ale nie odnajdywał mojego vin.

Dziękuję!
    M

Z numerem to najlepiej do ASO bo te vin-rozkodowarki to do IX gena jeszcze zipią. Tylko po co Ci ten numer skoro masz AC i naprawa będzie w ASO?

Comment

A ile będzie mnie kosztować lampa? 300-400 zł, to cena bodajże katalogowa. Czy warto tracić zniżki?
      Lampę zamierzam sam zmienić:-)
      Last edited by Michu; 30-11-2013, 14:32.

Comment

tak to jest że cena takiej lampy to 5 Eur. ale im nowsze auto tym 1000% wiecej, po 10 latach będzie kosztowała 20zł. Może uda Ci się gdzieś z rozbitka dorwać - będzie nieco taniej. Mocniejszych szkieł nie ma, jedyne co możesz zrobić to nalepić jakieś folie przeźroczyste amortyzujące uderzenia kamieni, to jest nieuniknione, to nie niemcy że czyste drogi, idzie zima potem syf pozimowy tak że po filtrach widać w jak trudnym środowisku użytkowane są nasze pojazdy.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Trzeba się zapytać najpierw w ASO, bo z używkami to bywa różnie, np. jak miałbym zapłacić 200pln + wysyłka za to jak tutaj https://allegro.pl/honda-civic-hb-06...693385114.html to jak by za 300 była w ASO dobrana po numerze VIN to chyba bym wybrał tą drugą opcję. Niestety, zgodnie z tym, co napisał rambo7, części do ufo są drogie - przez to też to auto jest tak kradzione na części To raczej pech niż reguła, że Ci się stłukł, mi się nigdy coś takiego nie stało dotąd, także nie martw się aż tak bardzo o następcę Możesz rozważyć dodatkowe zabezpieczenie tych reflektorów folią antywłamaniową, np. https://allegro.pl/folia-antywlamani...724392449.html - zwiększy to szansę na przeżycie kontaktu z kamieniem na przyszłość. Co prawda może ona zmieniać odbicie świata, ale w przeciwmgielnych to chyba mniej istotne; na główne reflektory to bym tego nie zakładał. Co do finansowania, to utrata zniżek z AC będzie raczej większa niż to warte, a poza tym w większości przypadków nie da się tego zrobić z ubezpieczenia, gdyż minimalna franszyza wypłaty zaczyna się od 500pln; zależy to już od warunków Twojej konkretnej polisy.
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Więc teraz kwestia poszukania nówki do IX gen

Pozdrawiam

Comment

Panowie trochę się zakręciliście, gość ma IX gena a nie UFO. Stąd moja sugestia o ASO.
              Możesz próbować na Allegro, bo są już rozbitki a sama wymiana przeciwmgielnej jest prosta (ja oklejałem folią i w moim temacie o aucie masz pokazane jak to jest w 4D rozwiązane - tak wiem że masz 5D). Możesz też szukać na innych stronach aukcyjnych lub w sklepach internetowych, powoli już zaczynają się pojawiać zamienniki do IX generacji ale powoli. No i w odwodzie zawsze pozostają zaślepki na przeciwmgielne, które kosztują parędziesiąt złotych (o ile dobrze kojarzę).

Comment

Oj tam, IX gen też takie ufo, co za różnica Co do zamienników reflektorów - bad idea. Markowe jeśli w ogóle są kosztują zwykle tyle co w ASO (z resztą z reguły to dokładnie ta sama część tylko inny napis na pudełku) a jakość zamienników reflektorów jest generalnie beznadziejna. Także albo ASO albo giełda. Przeciwmgielne jednak się przydają, nie zakładałbym zaślepek...
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Panowie osobiście bardzo często robię zakupy na allegro ale do VIII gen gość mi przysłał całkowicie rozbity halogen i niestety nic nie dało się z tym zrobić. Pewnie wina też była moja bo przesyłka nie była ubezpieczona. Ale "Mądry Polak po szkodzie"...
                  Zastanawiam się - rzekł - czy gwiazdy świecą po to, żeby każdy mógł pewnego dnia znaleźć swoją...

Comment

Do wielu aut pasuje halogen od innej marki, np. do Mazdy MX-5 idealnie podchodzi znacznie tańsza lampa z Citroena Picasso.
                    Ciekawe czy w Hondzie da się tak zakombinować. Na pierwszy rzut oka okrągły reflektor wygląda bardzo standardowo.
                    Sunday Driver

Comment

Working...
                    X