Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Domykanie szyb - psikus

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez elmagico11 Zobacz posta
    Czy ktoś wie jak poradzić sobie z problemem z tematu bez jechania do ASO? Mam teraz dokładnie to samo, czyli przy składaniu lusterek z pilota otwierają się szyby z tylu do połowy. Jeżeli zablokuje szyby z tylu to działa to tylko do pierwszego zamknięcia. Po otworzeniu auta i ponownym zamknięciu i próbie złożenia lusterek - szyby z tylu znów się otwierają do połowy.
    Udało Ci się rozwiązać problem?
    U mnie dziś to samo. Programowanie nie pomaga bo szyba po puszczeniu przełącznika znowu zjeżdża.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Miałem to samo, wszystkie czary-mary czyli kombinowanie z kluczykiem oraz przytrzymywanie na siłę przycisku od szyby, również programowanie jak po odłączeniu akumulatora nie pomogło.
      Pomogła za to wizyta w ASO Hondy. Koszt 200 zł.
      Zajrzałem do zlecenia i oto co było napisane:
      "Zatwierdzony kod DTC (trwały) B1142
      Utrata komunikacji głównego przełącznika elektrycznego sterowania szybami z przełącznikiem elektrycznego sterowania szybą pasażera z przodu (przerwa na linii UART)"
      Mam nadzieję że pomogłem.

Comment

Problem rozwiązany. Trzeba było na nowo zaprogramować szyby. Koszt w ASO - 50,13zl.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Nie testowałem bo nie mam potrzeby ale jest procedura na to:

4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
          Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Mnie również dopadło ... ;-( przy zamykaniu lusterek pilotem tylne szyby otwierały sie na 10cm.
            Przeprowadziłem procedurę resetu sterownia szyb... jednak nie przyniosła ona oczekiwanego rezultatu.
            Wizyta w ASO Łódź - diagnostyka komputerowa + smarowanie prowadnic 168,00zł

Comment

To mi w ASO w Krakowie pomogli za darmo jest to ta sekwencja, którą kolega wyżej wysłał w języku angielskim. Pan z ASO wsiadł do auta i w kilka minut to zaprogramował.

Comment

Cześć, które ASO ?

Comment

Working...
                X