Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Domykanie szyb - psikus

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Domykanie szyb - psikus

Witam,

z racji bardzo krótkiego stażu na forum - proszę o wyrozumiałość

Słuchajcie nietypowa sprawa - od dwóch dni mam problem z jedną z szyb (prawy tył u pasażera). Podczas zamykanie mojego Civica i przytrzymaniu pilota, żeby złożyły się lusterko, opuszcza mi się ta jedna szyba mniej więcej do połowy. Próbując ją domknąć z kluczyka, szyba po prostu "odbija się" od momentu, w którym powinno nastąpić zamknięcie i znowu się otwiera do połowy:/

Jakiś pomysł?

Pozdrawiam

Jakiś pomysł? Ktoś się spotkał z takim "niefartem"? Bo nie ukrywam, że utrudnia mi to wypucowanie autka na myjni automatycznej;p
    Last edited by Tomo1; 01-03-2013, 22:31.

Kurde zwarcie zwarciem ale przydałaby się jeszcze jakaś myśl ...

Comment

Zamykaj szybę, jak dojdzie do końca, nie puszczaj przycisku, tylko jeszcze przytrzymaj 2-3 sekundy.
      Zadziała zabezpieczenie i "szyba włączy" ponownie funkcję "auto". Przynajmniej powinno zadziałać .

Comment

tak jak radzi Gucio, to jest kwestia ustawienia, włączając pewne komendy na przyciskach pilota (czas przytrzymania odpowiednia sekwencja przyciśnięć) da się ustawiać pracę automatyki.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Byłem dzisiaj w serwisie sprawidzć 2-3 rzeczy i m.in. kwestię tej szyby. Okazało się, że trzeba było przeprogramować tą szybę i niestety nie dało się tego zrobić z poziomu kluczyka. Także na przyszłość dla wszystkich - trzeba podjechać na kompa do serwisu

Comment

Tu na przykładzie 8geny jak Zerowanie pamięci modułu sterowania przednich szybhttps://civic.one.pl/odnosniki/modul...modul_szyb.htm

Comment

co prawda to nieco nie na temat, ale... czy w autach przedliftowych bez zdalnego domykania szyb można je jakoś aktywować/dołożyć?
              www.4kolkaszczescia.pl

Comment

U siebie zauważyłem, że nie domyka mi się szyba od lewego pasażera po puszczeniu szyby, żeby się domknęła samoczynnie. Dochodzi do góry i otwiera się do połowy.
                Na szczęście da się ją domknąć "krótkimi skokami"....

Jutro ASO... na gwarancji - to przeprogramują.... pewnie...

Ciekawe od czego tak, zamykanie się przeprogramowuje ???

Comment

Cześć wszystkim.
                  Temat podobny więc podłączam się.

Mam Civica Sedana 2012. Nie mam zamykania / otwierana szyb z kluczyka. Jest szansa to zaprogramować. Podejżewam, że wystarczy softowo. Co myślicie?

Comment

Zamieszczone przez punchoo78 Zobacz posta
                    U siebie zauważyłem, że nie domyka mi się szyba od lewego pasażera po puszczeniu szyby, żeby się domknęła samoczynnie. Dochodzi do góry i otwiera się do połowy.
                    Na szczęście da się ją domknąć "krótkimi skokami"....

Jutro ASO... na gwarancji - to przeprogramują.... pewnie...

Dobra - nie dotarłem do ASO ze swoim problemem - bo kolego mi w pracy pomógł.
                    Wystarczy domknąć szybę skokami (przyciskiem z drzwi w którym okno odbija) i przytrzymać przycisk zamykania tego okna przez parę sekund.

Fajnie gdyby ktoś wstawił schemat jak można programować szyby.
                    Last edited by punchoo78; 19-05-2017, 16:43.

Comment

Dobra, ja trochę z innej beczki, aczkolwiek temat dotyczy domykania szyb.
                      Czy w naszych Hondach jest możliwość (albo już to jest zrobione) zaprogramować domykanie szyb tak, aby po wykryciu opadów przez czujnik deszczu szyby zostały automatycznie zamknięte? W [poprzednim aucie miałem takie coś i było to mega wygodne, szczególnie jak się zostawiało samochód na podwórku i szło gdzieś na spacer.

Comment

Zamieszczone przez rob1_s Zobacz posta
                        Dobra, ja trochę z innej beczki, aczkolwiek temat dotyczy domykania szyb.
                        Czy w naszych Hondach jest możliwość (albo już to jest zrobione) zaprogramować domykanie szyb tak, aby po wykryciu opadów przez czujnik deszczu szyby zostały automatycznie zamknięte? W [poprzednim aucie miałem takie coś i było to mega wygodne, szczególnie jak się zostawiało samochód na podwórku i szło gdzieś na spacer.
                        Elektronika (poza alarmem) nie działa po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, więc jak czujnik miałby wykryć deszcz, a kolejny domknąć szyby ?

Comment

Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
                          Elektronika (poza alarmem) nie działa po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, więc jak czujnik miałby wykryć deszcz, a kolejny domknąć szyby ?
                          Jak nie działa, skoro z pilota po wyjęciu kluczyków) mogę złożyć lusterka i domknąć szyby. Chodzi mi o to, czy Civic sam to potrafi, czy tylko z pilota

Comment

Czy ktoś wie jak poradzić sobie z problemem z tematu bez jechania do ASO? Mam teraz dokładnie to samo, czyli przy składaniu lusterek z pilota otwierają się szyby z tylu do połowy. Jeżeli zablokuje szyby z tylu to działa to tylko do pierwszego zamknięcia. Po otworzeniu auta i ponownym zamknięciu i próbie złożenia lusterek - szyby z tylu znów się otwierają do połowy.

Comment

Zamieszczone przez Jan Delmanowski Zobacz posta
                              Bo nie ukrywam, że utrudnia mi to wypucowanie autka na myjni automatycznej;p
                              Twój lakier nadaje sygnał SOS jak tylko zbliżasz się do szczotek

Comment

Working...
                              X