Jaki koszt kamery, montaży, jaka firma ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dedykowana kamera cofania Civic od 2012
Collapse
X
-
Czy ktoś z Was grzebał z kabelkami w wersji Hondzi gdzie jest kamera? Ciekaw jestem czy jest na złączu CINCH Composite Video i jesli tak to gdzie się ono znajduje.
W instrukcji instalacji kamery (w Hondziach bez niej w standardzie) nie ma wejścia/gniazda COMPOSITE tylko wpinamy się w złącze pod deską.
Zmierzam do tego: jeśli łatwo można dostać się do gniazda/przedlużki z kamery do i-MID'a to można tam wpiąć telefon/navi/konsole/xboxa/PS4...
po zastosowaniu przejściówki do COMPOSITE.
Comment
-
-
Solar, podjedź do naszego ASO. Miałem to samo. Na gwarancji nie pójdzie, koszt kamery ~4k pln, mi przykleili to na klej do szyb (od wewnątrz), trzyma dziś. Jej mocowania to porażka, są tak cieńkie, że się łamią od trzaskania klapą, ale nie ma pewności czy jakiś kretyn próbował CI ją wyciągnąć i połamał. Ja do dziś nie wiem co się u mnie stało. (przeglądałem monitoring przed firmą, nic nie znalazłem)Last edited by markow71; 21-11-2016, 19:56.
Comment
-
Zamieszczone przez markow71 Zobacz postaSolar, podjedź do naszego ASO. Miałem to samo. Na gwarancji nie pójdzie, koszt kamery ~4k pln, mi przykleili to na klej do szyb (od wewnątrz), trzyma dziś. Jej mocowania to porażka, są tak cieńkie, że się łamią od trzaskania klapą, ale nie ma pewności czy jakiś kretyn próbował CI ją wyciągnąć i połamał. Ja do dziś nie wiem co się u mnie stało. (przeglądałem monitoring przed firmą, nic nie znalazłem)
Comment
-
Zamieszczone przez solarlodge Zobacz postaPrzecież w internecie za 150zł można kupić. Wg mnie skoro była źle zamontowana to niech naprawią.
Ale u mnie cały czas działała, więc skończyło się na jej zamocowaniu, samochód był prawie nowy, zrobili to gratis. U ciebie nie działa jak piszesz, trudno powiedzieć co jest do naprawy - raczej jest nierozbieralna (miałem wrażenie takie), jak naderwany kabelek w jej wnętrzu to może być lipa - ale nie wiem.Last edited by markow71; 21-11-2016, 20:27.
Comment
-
Jeśli się odłączyła to musiała być pociągnięta z konkretną siłą, 6-cio pinowy konektor znajduje się dalej i jest z zatrzaskiem.
Jesteś pewny że nikt tam nie grzebał (dziwne rzeczy ludzie robią np. na niestrzeżonych parkingach)?
Capture.PNG
Comment
-
Niee, ona działała jak byłem w garażu, tylko była luźna, bo parkowałem tyłem, i chciałem ją przetrzeć od kurzu i czułem, że jest luźna to chciałem się przyjrzeć, wcisnąłem ją bez użycia siły z powrotem, a ona całkowicie wypadła, włączyłem wsteczny i zero reakcji na ekranie :/.Last edited by solarlodge; 21-11-2016, 21:16.
Comment
-
Moim zdaniem powinni na gwaranci zrobić i basta. Gdyby to tylko samo mocowanie to można klejem akwarystycznym - trzyma jak szalony
Comment
-
Jadę dziś na 11.00 do ASO, zobaczymy...
edit:
Patologia... Byłem umówiony a 11.00, samochód odebrali ode mnie dopiero o 11:45, cała akcja zakończyła się o 13:30. Stwierdzili, że ktoś chciał ją wyrwać, co jest ściemą bo samochód był cały czas w garażu i to samo odpadło jak chciałem ją wcisnąć. Skasowali mnie na 120zł, za podłączenie i sklejenie, jeszcze jakiś klej mieli co 2h trzeba było czekać aż wyschnie i jakąś podkładkę dali co dopiero jutro mogę ją wyciągnąć.Last edited by solarlodge; 22-11-2016, 16:57.
Comment
Comment