Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dedykowana kamera cofania Civic od 2012

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja mam do pracy niecałe 50km. Wyjeżdżając z domu mam umyte auto. Dojeżdżam do pracy i w kamerze nie widać nic. Latem jak nie pada to jest lepiej ale w słońcu też nic nie widać więc tak naprawdę... kompletnie zbędny bajer.
    Na widoczność w Civicu nie mogę narzekać bo często jeżdżę zabudowanymi dostawczakami i tam faktycznie mało widać przy cofaniu na ulice :-D Zamiast tej kamery wolałbym chociażby gniazdo ładowania z tyłu.

Comment

Tak myślałem. Ja mam seryjne czujniki cofania w UFO ale użyłem ich może 5 razy - tylko mnie denerwują więc są permanentnie wyłączone A gniazda do ładowania z tyłu nie ma w IX gen??? Ja w UFOku mam - jest w bagażniku haha!
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

dudek_t a co to gniazdo ładowania ? no chyba, że chodzi o gniazdo zasilania 12V to w wersji Sport z 2012 to standard, a jak się nie mylę to taką wersję civica masz ?

Specyfikacja 2012 -> KOMFORT I UDOGODNIENIA https://honda.pl/pl/samochody/modele...port-2012.html

Edit: Mea Culpa nie skojarzyłem, że może chodzić o przestrzeń dla pasażerów z tylnej kanapy (chociaż w podłokietniku mamy gniazdo a to już blisko tyłu )
        Last edited by Alwin; 24-04-2013, 18:06.

Comment

Zamieszczone przez Tommaszzo Zobacz posta
          Wiesz mnie skłoniło do jej zakupu głównie to, że nie widzisz w lusterkach wszystkiego. Głownie chodzi mi o wyjeżdżanie w mieście z ciasnych parkingów - wprost na ulicę. Nie widzę kompletnie niczego - zasłania wszystko słupek. Lusterka tutaj nie pomogą, czujniki też nie. Wcześniej jeździłem kombi i może stąd takie przezwyczajenie do większej widoczności. Wiecie zobaczymy. Faktem jest, że widziałem jakiś czas temu jak gość wysiadł na światłach ze szmatką w ręce i przetarł sobie to cudo Także coś jest w Twoich uwagach dudek_t
          Widoczność z kamery jest beznadziejna, ja swojej w zasadzie nie używam. Czujniki za to spełniają swoje zadanie...wydaje mi się, że kamera nie ma takiego konta abyś widział nadjeżdżające z boku pojazdy.

Comment

Zamieszczone przez Unkas Zobacz posta
            Widoczność z kamery jest beznadziejna, ja swojej w zasadzie nie używam. Czujniki za to spełniają swoje zadanie...wydaje mi się, że kamera nie ma takiego konta abyś widział nadjeżdżające z boku pojazdy.
            Nie wiem, co Wy opowiadacie o tej kamerze. Ja ją sobie bardzo chwalę. Doskonale wszystko widać: wyraźnie i jest szeroki kąt. Świetnie sprawdza się przy wyjeżdzaniu z ciasnych parkingów, przy dojeżdzaniu tyłem do wysokich krawężników, przy parkowaniu tyłem wzdłuż chodników, dobrze widać wszelkie słupki, studzienki oraz ewentualnych przechodniów. Fakt, że jak jest chlapa, to trzeba ją przecierać, ale co za problem zrobić to przy wsiadaniu i wysiadaniu z auta ? Żaden.

Comment

Sama kamera to przydatna rzecz, ale fakt w civicu wygląda to tak, jakby ktoś zapomniał ją uwzględnić na etapie projektowania. Szkoda, że nie rozwiązali tego jak w hyundai i30 i30-rear-view-camera.jpg

Comment

Co użytkownik to inna opinia. U mnie kamera na plus a problem z tym że się zabrudzi to żaden problem.

Comment

Zgodnie z tym co deklaruje producent. Kamera ma kat widzenia 190 stopni. Nawet jeśli cos sciemnia, to raczej bez przesady - obstawiłeś ze 180 powinna mieć. Cos takiego jestem przekonany ze powinno ułatwić szereg rzeczy. Oczywiście - kiedyś sobie radzili bez tego, teraz tez można, ale skoro można spróbować inaczej :]

Poznajemy zobaczymy, zdam Wam relacje z tego jak jest po montażu na bank

Comment

Dla mnie kamera w tym modelu to świetna sprawa! Fakt, że zimą lubi się ubrudzić, ale przed wejściem do auta przeciągnąć ją to nie problem jak dla mnie
                    Poza tym to jest udogodnienie, więc i tak opieram się na lusterkach. Nie można polegać tylko na kamerce, bo jak się ubrudzi lub przestanie działać to nie zaparkujemy? :P
                    C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Tommaszzo - zamontowałeś kamerę cofania ?

Comment

Zamieszczone przez Tommaszzo Zobacz posta
                        Wiesz mnie skłoniło do jej zakupu głównie to, że nie widzisz w lusterkach wszystkiego. Głownie chodzi mi o wyjeżdżanie w mieście z ciasnych parkingów - wprost na ulicę. Nie widzę kompletnie niczego - zasłania wszystko słupek. Lusterka tutaj nie pomogą, czujniki też nie. Wcześniej jeździłem kombi i może stąd takie przezwyczajenie do większej widoczności. Wiecie zobaczymy. Faktem jest, że widziałem jakiś czas temu jak gość wysiadł na światłach ze szmatką w ręce i przetarł sobie to cudo Także coś jest w Twoich uwagach dudek_t
                        Dlaczego uważasz, że czujniki parkowania nie pomogą przy manewrach? Ja mam zainstalowane przy zakupie, przód i tył. Działają i bardzo pomagają przy manewrówce.

Comment

Kamera cofania jest super, parkuję tyłem na centymetry bez problemu, znacznie to ułatwia sprawę. Nie muszę się zastanawiać, czy mam jeszcze 30 czy może 10 cm do przeszkody. Ja jestem z niej bardzo zadowolony.
                          Honda Civic IX HB 1.8, Ford Focus MK4 ST

Comment

Tak, kamere zainstalowałem. Prawdą jest to, że zimą itp lubi się brudzić i czasem po dłuższej trasie nie widać przez nią nic. Ja w zdecydowanej większości przypadków, kiedy wchodzę do samochodu chowam coś do bagażnika. Wtedy przecieram przy okazji kamerkę - to już taki nawyk

Czujniki parkowania są zwykle wystarczające do parkowania. Nie zdają jednak egzaminu przy wyjeżdzaniu tyłem z miejsca parkingowego wprost na ruchliwą ulicę. To jest jeden z powodów, dla którego zdecydowałem się na instalację. Prawda jest taka że w Civicu do tyłu i to jeszcze patrząc na ukos, niczego nie widać. Kamera pomaga mi właśnie w takich sytuacjach.

Polecam wszystkim to rozwiązanie.

Comment

Tommaszzo, jaka kamerka, gdzie i za ile jeśli możesz to się podziel ....

Comment

Czy zamontowaną kamerę podłączyłeś do fabrycznego wyświetlacza, czy masz osobny ekran.

Comment

Working...
                                X