Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dedykowana kamera cofania Civic od 2012

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dedykowana kamera cofania Civic od 2012

Dla zainteresowanych https://audiocarshop.pl/product_info...oducts_id=1046 cena do przyjęcia kwestia jak by podszedł do tematu serwis .

Przecież IX ma kamerkę...sensu nie widzę.

Do Pana pode mną....postów nie nabijam w przeciwieństwie do Pana, a kamera cofania nie ma sensu...lepiej zainwestować w czujniki parkowania. Kamerę trzeba w doskonałej czystości utrzymywać cały czas. W przeciwnym wypadku widoczność jest fatalna.
    Last edited by Unkas; 11-02-2013, 13:07.

Comment

Nie wiem kolego Unkas czy nabijasz posty w poszczególnych tematach bo ten nic nie wniósł w dyskusji jak już to gen. IX i kamerka jest od wersji sport .Jak już chcesz coś napisać to zgłębiaj temat i napisz coś do siebie aby wniosło do tematu dotyczy się tak samo innych tematów.Zostawię bez komentarza przepychanki słowne są zbyteczne, Twoja dołożona wypowiedź jest na miejscu coś wnosi do tematu ale to inni są do wyciągania wniosków czytając posty i widząc treść bo tu się z Tobą zgodzę odnośnie utrzymania kamerki w czystości aby coś widzieć .
      Last edited by Gucio33; 11-02-2013, 14:22.

Comment

Raczej IX bo XI jeszcze nie widać na świecie. Druga sprawa czy aby na pewno każda wersja IX ma kamerkę (wobec czego sens jest jak na mój gust)?

Comment

Ja przymierzam się do zamontowania. Zbieram obecnie informacje odnośnie cen itd.

Wiecie w czym jest problem - jak parkuje przodem równolegle, potem cofając nie widzę absolutnie niczego. Trzy razy miałem już taka sytuację że wyjechałem kompletnie pod inny samochód. Taka jest poprostu konstrukcja tego tylnego słupa - jest szeroki i znajduje się w miejscu, przez które zwykle patrzyłem na ulicę.

Wole coś na nią wydać niż potem bulić kary na OC i AC :/

Comment

Jak na czymś stanie daj znać co wybrałeś i jak do tego podszedł serwis czy nie robili problemów pewnie będą chcieli swoją dedykowaną wcisnąć za nie lada cenę.

Comment

To jest pewien problem. Zrobiłem pewne rozeznanie i wyglada to następująco:

Kamera cofania + zestaw montażowy w ASO kosztuje około 3000 pln. Czyli juz na tym etapie żałuje ze poprostu nie doplacilem tej kasy do wersji "sport". Ale cóż. Jest jak jest.

Moje ASO poleciło mi firmę, z która współpracują i w tej sytuacji są w stanie "przymknac" oko na montaż poza ASO.
              Tam cena wynosi około 1200 z montażem. Cena jeszcze powiedzmy ze do zaakceptowania, ale muszę sie dowiedzieć dokładnie co to za kamera itp itd. Podjade do nich na dniach i dopytam sie o szczegóły.

Gdyby nie to, ze autentycznie niczego tam nie widzę.. To bym pewnie jej nie kupował.

Comment

Z ceną to poszli po bandzie już myślałem że wzrok mi się pogorszył ,ciekawe jak dalej sprawa się rozwinie czekamy na info.Czy jest np :możliwość że kupisz sobie sam dajmy taką jak w linku a kwestia samego założenia jak by to cenowo wyszło ?chyba że mają coś lepszego do zaoferowania.

Comment

Dzisiaj się dowiedziałem co i jak.

Cenę buduje ostro kamerka - patrzyłem w necie i cena to około 900 pln. Kamera Alpine taka jak w linku.

Umówiony montaż mam na 8.05. Mam jeszcze chwilę na przemyślenia, ale raczej się skuszę

Comment

Będziesz Pan zadowolony, to bajer ale przydatny.

Comment

Faktem jest że to bajer.. ale nie da się powiedzieć że nie przydatny. Szczególnie w tym samochodzie, gdzie widoczność do tyłu nie jest jednak najlepsza

Comment

Gdyby się dało wymontować to chętnie sprzedałbym Ci swoją. Kompletnie nie przydatna sprawa. Zwykłe czujniki parkowania za 100zł są o wiele bardziej użyteczne.

Comment

A czemu nie przydatna? Zasyfia się i nic nie widać czy jak?
                          ............................C I V I C
                          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zimą zasyfiona przez 90% czasu. Wystarczy trasa 40km i nic nie widać. Ale szczerze mówiąc nic to... bo i tak się nie przydaje. Dlaczego? Cofasz i patrzysz w lusterka, jak masz patrzeć jeszcze w kamerę to na bank prędzej czy później w coś przywalisz Dla mnie kompletnie zbędny bajer. W pozostałych samochodach mam bardzo dobrze działające czujniki dzwiękowe i to jest mega przydatne i wygodne.

Comment

Wiesz mnie skłoniło do jej zakupu głównie to, że nie widzisz w lusterkach wszystkiego. Głownie chodzi mi o wyjeżdżanie w mieście z ciasnych parkingów - wprost na ulicę. Nie widzę kompletnie niczego - zasłania wszystko słupek. Lusterka tutaj nie pomogą, czujniki też nie. Wcześniej jeździłem kombi i może stąd takie przezwyczajenie do większej widoczności. Wiecie zobaczymy. Faktem jest, że widziałem jakiś czas temu jak gość wysiadł na światłach ze szmatką w ręce i przetarł sobie to cudo Także coś jest w Twoich uwagach dudek_t

Comment

Working...
                              X