Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Witam wszystkich,mam poważny problem z moją nie dawno zakupioną Hanią

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Witam wszystkich,mam poważny problem z moją nie dawno zakupioną Hanią

A więc,jadąc moją Hanią z prędkością powyżej 100km/h odczuwalne są wibracje na kierownicy,a im szybciej jadę tym są one mocniejsze oraz gdy hamuję to jest tak samo tylko że przy każdej prędkości-sądziłem że to wina tarcz,bo wyglądały już nie najlepiej i wymieniłem je ale problem drgań pozostał;(( gdy dziś zdjąłem koła zwróciłem uwagę że prawa tarcza ma odchylenia a lewa jest ok. Co może być przyczyną tych drgań jeżeli nie tarcza?????

dokładnie, jedź gdziekolwiek na wulkanizację, niech ci wrzucą na wyważarkę, możesz mieć fele krzywe... ja na mam to samo na alu, lekko krzywe i od 140 zaczyna trząść i tak aż do 170 coraz mocniej... i potem powoli przestaje...

Comment

może luzy na przegubach?
      sigpic

Comment

Albo też drążki, ja tak mam przy drugim samochodzie tyle że zaczyna się przy 80 i do 120 a potem jest ok. W sobotę wymieniam drążki i powinno być ok.
        Jeśli pomogłem postaw piwko

Proszę o klik: http://www.gangsters.pl/index.php?polec=86532

Comment

Kolego to napewno fele krzywe albo masz guzy na oponie ja mialem to samo)

Comment

ja po zarzuceniu letnich poczułem wibracje w kierownicy i ściągało mnie troszkę. okazało się, że wentyl miałem zwalony i powietrze uciekało. po zmianie wentyla i wyrównaniu ciśnienia w oponach wszystko wróciło do normy...

Comment

kolego ty masz wstrzasy z powodu krzywych felg jec no je wyważ i bedzie dobrze a jak masz tarcze krzywa to bije przy hamowaniu bo klocki sciskaja tarcze. i morzesz jeszcze jechać na zbierzność ale jesli ci równo opony zdziera to nie musisz .jesli pomogłem postaw piwko.pozdro

Comment

Zle wywazone koła

Comment

Też mam coś takiego

nie sądzę aby była to wina wyważenia kół ponieważ jeździłem na zimówkach i były drgania teraz zmieniłem na letnie i też są zimówki mam 14 a letnie 13 :]

Comment

Working...
                  X