Siema mam problem chcę wyjąć wachacz tylny i wymienić cukierka ,ale nie wiem czy mogę odłączyć wężyk od płynu hamulcowego i czy przypadkiem nie ucieknie mi plyn.Jak to jest z tym płynem!!!Z góry dzięki za info...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak wyjąć wachacz
Collapse
X
-
Zamieszczone przez andrzej19 Zobacz postakolego ja ostatnio wymieniałem cukierki bez wyciągania wachacza. zeszło mi się jakieś góra 15 min z jednym. jak coś to pisz na pw to ci powiem jak to robiłem dokładnieビートル ジョン
Comment
-
nie no spoko jasne że mogę już pisze. tylko nie wiem dokładnie jak poszczególne elementy się nazywają ale będę tłumaczył jak moge.
więc wiadomo do góry i koło na bok. potem odkręciłem ten wachacz co jest na nim mały cukierek następnie duży cukier i tam jeszcze jest chyba jakiś wachasz tam dalej obok dużego cukierka i odkręcam linke ręcznego z tyłu wachacza jest przykręcona i już mam wachacz nisko. jakąś linką czy czymś (ja robiłem to sznurkiem) przymocowałem duży wachacz do podnośnika żeby mi nie latał i rozciołem cukierka w 2 miejscach brzeszczotem i deliktatnie zaczłąłem w niego stukać młotkiem a później przecinak i wychodził jak nie wiem aż miło.
a i jeszcze zapomniałem dopisać na cukierku jest strzałeczka i trza zaznaczyć na wachaczu jak je ustawic żeby było git robimy to na samym początku i później jak wkłądamy nowego to celujemy na zaznaczoną kreseczke. gdzieś na forum jest link i ładnie pokazane co i jak. nowego posmarowałem płynem do naczyń a wachacz oczyściłem papierem ściernym delikatnie.
więc tak to wyglądło w moim przypadku.
a róznica w jeździe jest niesamowita. warto w to zainwestować
jak co to pytać jak będę mógł to pomoge
Comment
Comment