Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tylna górna rozpórka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tylna górna rozpórka

Witam. Temat dość dziwny, ale sam sobie z nim nie radzę
    Otóż: gdzie mogę kupić taką rozpórkę? Szukałem już chyba wszędzie i lipa...
    Honda / Acura - WHATS YOUR OPINION ABOUT CHARGESPEED SPOILER - I wanna know more about this spoiler becuase i want one for my EF, do you like? http://i811.photobucket.com/albums/zz35/alexander4508/rareef9parts0471.jpg http://i811.photobucket.com/albums/zz35/alexander4508/rareef9parts0481.jpg

rozpórkę? ... nie kumaju, lotkę? mówisz o spojlerze?
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Nie, mówię o tym co jest widoczne za szybą. Kolor srebrny dla ułatwienia rozpoznania, może nie widać na pierwszy rzut oka, bo się światło w szybie odbija. Przykręcana prawdopodobnie w miejscach mocowania pasów.

Comment

ta "rozpórka" nie spełnia roli usztywniającej nadwozie, hehe, to raczej barierka by się te 2 głośniki nie przesuwały . ED4 ma tak sztywną budę że nie ma takiej potrzeby rozpierać 2 tylne słupki .
        Kierownik Działu Diesla

Comment

No dobra, a tutaj: https://www.google.pl/imgres?imgurl=...C0wLQ..i&w=640

albo tutaj: rozporka.jpg

Jeszcze kilka fotek z takimi widziałem, ale nie mogę się w tej chwili doszukać. Sugerujesz, że pełnią one w tych samochodach tylko i wyłącznie rolę ozdobną?
          Ten fioletowy jeszcze do tego ma klatkę

Comment

moim zdaniem tak. To przerost formy nad rzeczywistą przydatnością. Miałem taki bolid i nigdy mi się buda nie zginała, a już na pewno nie w tym miejscu . Zastanawia mnie do czego oni to przymocowali? do blachy słupka ... no bo do czego to jest przymocowane? zresztą widać to że to są tuningowcy z za oceanu na tablicach rej. Hrabstwo Ogrange County Floryda USA a nasi ... próbują kopiować wzorce .
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Właśnie mi też wydawało się to dosyć słabym konstrukcyjnie miejscem na rozpórki, ale skoro "zawodowcy" tak robią mam na myśli tą fioletową, to dlaczego nie? Zwłaszcza, że do podnoszenia mocy zaleciliście mi w innym temacie pospinanie samochodu rozpórkami. Ale ok, tego "wzmocnienia" już nie chcę
              Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
              zresztą widać to że to są tuningowcy z za oceanu na tablicach rej. Hrabstwo Ogrange County Floryda USA a nasi ... próbują kopiować wzorce .
              W końcu z czegoś trzeba czerpać inspiracje

Comment

co innego podpierać / rozpierać kielichy a co innego rozpierać blachę albo plastik tapicerki, bo mi to wygląda jak podpieranie bocznych plastików od wewnątrz ... może podpiera to tapicerkę by nie wpadła do środka .
                Ironizuję, ale poważnie to nie widzę sensu, uzasadnienia dla tej rozpórki. Po prostu została mu jedna ... i nie wiedział co zrobić, a inni...odgapiają bo "tak trzeba".
                (Jak japończycy w Wojnie Sowiecko-Japońskej weszli w posiadanie "techniki Sowieckiej" wpadł im w ręce aparat fotograficzny było na nim wgniecenie, Japońce zrobili kopię z tym wgnieceniem, nie wiedzieli do czego jest i jaką spełnia rolę wgniot (wypad na glebę i się wgniótł) więc wgniota zrobili. Potem się nauczyli robić różne rzeczy i dziś mają co mają . ). Kopiowanie niektórych pomysłów jest czasem niezrozumiałe, ale może ktoś tu napisze w jakim celu i jaką rolę spełnia ta rozpórka ?
                Kierownik Działu Diesla

Comment

ta rozpórka to c-pillar, montuje się ją w miejscu śrub pasów bezpieczeństwa
                  w połączeniu z tylną górną to taka alternatywa dla x-bara
                  u nas Staffa zdaje się robi c-pillara
                  sigpic

Comment

Ok, w połączeniu z tylną górną rozpórką, jest to alternatywa dla x-bara, a bez niej?
                    Czy ma jakikolwiek sens montaż jej jako jedynej tylnej rozpórki? Biorąc pod uwagę zwiększanie mocy silnika, montaż sportowych amortyzatorów i przedniej rozpórki?
                    Dodam, że mam na myśli cały czas civica IV.
                    Last edited by Lootnik; 15-01-2018, 00:23.

Comment

Working...
                    X