Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problemy z zawieszeniem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problemy z zawieszeniem

Siemka mam mały problem męczy mnie skrzypienie zawieszenia, niby wszystko jest zrobione a jednak nadal trzeszczy. Miał ktoś podobną sytuację? Na co wrócić szczególną uwagę? Dodam, że Hania jest po wymianie amorów, sprężyny zostawiłem stare i podejrzewam, że tu może być problem. Poradźcie coś bo jazda staje się bardziej męczarnią niż przyjemności

Było by miło gdyby ktoś pomógł bo sam już nie mam pomysłów co sprawdzić :/ na diagnostyce wszystko było ok a jak skrzypiało tak skrzypi :/

Comment

Kurcze trudno tak pomóc na odległość, szczególnie jeżeli chodzi o objaw typu "skrzypi"... A odboje zmieniałeś razem z amortyzatorami? A elementy metalowo gumowe masz w miarę dobrym stanie, nie ma gdzieś ewidentnie wyrobionych elementów? Może wziąść auto do diagnosty np. na trzepaki i zobaczyć od spodu co tam wydaje te dźwięki?
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Właśnie problem w tym, że amortyzatory są nowe :/ stare zostały tylko sprężyny ale to nie one wydają te dziwne dzwięki myślałem, że mogą to być górne mocowania amortyzatorów ale to się okaże po wymianie. Zobaczymy czy objaw ustąpi po wymianie

Comment

Working...
        X