Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co to za wyciek???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• co to za wyciek???

Witam Koledzy!
    Mam pytanie co to za wyciek? co z tym zrobić? jak naprawić? (foto)
    Załączone pliki

Wymienic osłone przegubu tzw manszete

Comment

dokładnie najprawdopodobniej guma od przegubu gdzieś pękła i smar się wydostaje! szybko wymienić gumę! Bo jak jakieś syfy się dostaną do wnętrza to będzie wymiana nie najtańsza zresztą!!! poszukaj było już o przegubach na forum
      HONDA CIVIC D13B2

Comment

Ta guma to osłona przekładni kierowniczej. Jeżeli to z niej cieknie to lepiej wymień to szybko.
        Last edited by Gość; 02-06-2009, 09:31.

Comment

Panowie to nie osłona przegubu od półosi tylko osłona przegubu przekładni kierowniczej tak jak napisał jurasjo.
          Szczerze to radził bym ją wymienić. Do wymiany trzeba wykręcić końcówkę drążka i odpiąć od maglownicy tą gumę. dopiero wtedy będziesz mógł ją zsunąć. W zestawie naprawczym masz obydwie spinki do ponownego montażu.

Pozdrawiam

Comment

piwo dla kolegi dxb - mam ten sam problem, na allegro chyba mozna normalnie kupic te czesc za 35zl.
            sigpic

Comment

odświerze troche temat . na alegro cieżko to dostać a jak jest to wołają za to od 35 do 40 zł za sztuke(+20 za przesyłke to troche drogo) i takich firm że nigdy o nich nie słyszałem (moje w hani mam TRW ) a wystarczy pojejść do najbliższego sklepu motoryzacyjnego i poprosić o osłone do vektry B rok 1996-2002 koszt 15 zł/szt. (i bez kosztu wysyłki!)
              wymiary
              średnica wewnętrzna 1 -13mm
              średnica wewnętrzna 2 -49mm
              długość 166mm
              podejrzewam że wiekszość hani ma takie rozmiary(u mnie mierzyłem i pasuje jak ulał , D15Z3 MA9 )

Comment

Working...
              X