Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pojawianie się pisku opon przy skręcaniu.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pojawianie się pisku opon przy skręcaniu.

Witam, mam pytanie a raczej mały problem dwa dni temu zostałem właścicielem "przepięknej Hani" ale pojawił się problem, mianowicie podczas jazdy i skręcaniu obojętnie czy w prawo czy w lewo pojawia się pisk opon mam taką nadzieję że to jest właśnie to lecz moje podejrzenia mogą być mylne więc zadaję to pytanie do was drodzy forumowicze, co może być tego powodem czy to może być zbieżność kół czy coś innego proszę o pomoc zanim wydam nie potrzebnie siano na warsztacie, z góry wielkie thx za pomoc i odpowiedzi.

Zapewne problemem jest zbieżność
    Przed ustawianiem poproś o sprawdzenie zawieszenia bo w tym przypadku musi być ok.

Comment

Dzięki za szybką odp i mam nadzieję że problem w tym tkwi oby

Comment

moze na zimówkach jezdzisz

Comment

Na zimówkach? stanowczo nie i rozumiem że to był żart

Comment

Amortyzatory może są już na wyczerpaniu.

Comment

z tymi zimówkami to nie tak do końca żart Kumpel jezdził w lecie na zimówkach takich trochę większych niz standardowo w jego aucie i piszczało zawsze na skrętach aż wstyd było jechać Lata moze juz nie ma Ale tak zasugerowałem

Comment

Witam, jak się okazuje to jest do wymiany końcówka drążka z prawej strony i tuleja wahacza z lewej czy może mi ktoś powiedzieć w jakich kosztach mniej więcej się zmieszczę jeśli go dam do naprawy.

Comment

Końcówki wymień od razu obydwie (wymienisz jedną i za chwilę będziesz wymieniał drugą a za ustawienie zbieżności zapłacisz dwa razy, po co ???) , za robotę zapłacisz tyle samo przy wymianie obydwu jednocześnie a dobre końcówki np. firmy 555 kupisz po niecałe 50zł. Tuleja też około 50 zł. Ile zapłacisz za robotę nikt ci nie powie bo to zależy od mechanika i warsztatu, mają różne ceny.
                  Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Wielkie dzięki kamień spadł mi z serca, myślałem że to będzie spory wydatek.

Comment

Working...
                    X