Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z abs-em

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem z abs-em

witam posiadam vteca 1,6 b 16a2 otuz mam maly problem z abs-em czasami wydawal dziwne dzwieki a teraz jak odkrecilem srubke w ktorej znajdowal sie gaz ktory ulecial,i abs wogole nie dziala co zrobic?mozna to jakos nabic ponownie?

bezpiecznik od ABS sprawdzony?? nie swieci ci sie kontrolka od abs???
    Sprawdź też jakość połączeń przy wtyczkach od tych czujników-Najlepiej to pomierzyć wszystkie omomierzem.........
    W Hondach jest możliwość samodiagnozy to znaczy zwiera sie złącze diagnostyczne i liczy liczbę błysków kontrolki i kod odczytuje sie z tabeli. Wtedy można precyzyjniej określić usterkę oraz przeczyść czujniki/zębatki przy kołach....

ps..czy Hamulce dzialają ci prawidłowo???
    Last edited by elektrotech; 17-05-2009, 06:36.

Comment

tak hamulce dzialajom prawidlowo,bezpieczniki wszystkie dobre,tylko mam dylemat do puki jeszcze byl ten gaz w tym malym zbiorniczku metelowtm to abs jeszcze dzialal a teraz kiedy niema tego gazu to wogole abs nie dziala i niewiem czy mozna to nabic gazem,

Comment

gaz w zbiorniku???
        eeeeeeeeeeee i jak odkrecisz korek ucieknie??

Comment

wlasnie uciekl jak odkrecilem srubke ale jak to nabic?

abs sie naprawil dziala ok.tylko czasami daje dziwny dzwiek taki jak buczenie,jaka moze byc przyczyna tego?
          Last edited by BeatleJohn; 27-05-2009, 10:32.

Comment

nie uciekł ci gaz, tylko po odkręceniu zbiorniczka zassało powietrze-musisz dolać tam specjalnego oleju hydraulicznego(biały) a to buczenie to pompka, która po dolaniu oleju będzie się załączała bardzo rzadko.

Comment

Zamieszczone przez wzoltak Zobacz posta
              nie uciekł ci gaz, tylko po odkręceniu zbiorniczka zassało powietrze-musisz dolać tam specjalnego oleju hydraulicznego(biały) a to buczenie to pompka, która po dolaniu oleju będzie się załączała bardzo rzadko.
              Jak odpisujesz to spójrz na datę-po prawie półtora roku pewnie już naprawił.............
              ビートル ジョン

Comment

Przepraszam,nie patrzyłem na datę...

Comment

refresh, mam ten sam problem co robic?

Comment

Working...
                  X