A przewody elastyczne zostają te co mam czy też muszą wejść inne?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Korektor siły hamowania - gdzie się znajduje?
Collapse
X
-
Mam jeszcze jakieś pytania:
Jak założę te zaciski z CRVki, to wchodzi tam tarcza wentylowana czy zwykła? Drugie pytanie: czy pod ten zacisk podejdzie tarcza 282mm? (jeśli tak to z jakiego modelu, bo na allegro o takiej średnicy znalazłem tylko jakieś do MG) Trzecie pytanie: czy pod zacisk tylny z ed7 pasuje tarcza 262mm? Czwarte pytanie: gdzieś zaginął element oznaczony liczbą 14 na tej stronie: https://japancars.ru/index.php?route...nplblk=B__2202 Jak on się nazywa i czy mogę go dokupić osobno czy z całym zaciskiem?Last edited by Lootnik; 27-04-2017, 18:24.
Comment
-
Tarcza oczywiście wentylowana.
Pod ten zacisk wchodzi tarcza 282 z MG ZR,ale jak masz zwrotnice pod 262.
W Twoim przypadku taka tarcza pasować nie będzie.
Zakładasz 262 z 5,6 gen,ale zacisk trzeba szlifnąć.
Taki zestaw robi robotę ,nie trzeba obciążać auta bardziej.
Te blaszki to sprężyny ustalające.Zakup to używka,albo serwis.
Zamieszczone przez Lootnik Zobacz postaTrzecie pytanie: czy pod zacisk tylny z ed7 pasuje tarcza 262mm?Last edited by m26; 01-05-2017, 00:13.
Comment
-
A jesli uparlbym sie juz na te 282 z przodu, bo zacznie mi brakowac hamulca lub cos w tym stylu, to te zwrotnice z jakiego modelu mialyby byc? Tez z 4g? Bo chyba te co byly z b16 pod maska mialy 262 z przodu. Tylko czy wtedy rozstaw srub bedzie nadal 4x100?Last edited by Lootnik; 03-05-2017, 20:45.
Comment
-
-
Ok. A teraz trochę z innej beczki: z jakiego modelu podejdą tarcze kotwiczne na tył do wersji ed7? Te co były w komplecie z wahaczami były jak sito, a nawet gorsze- od razu poszły do złomu. Da się je jakoś dorobić czy tylko ewentualny serwis hondy? Bo na złomach które znam-brak, allegro brak, ludzie którzy posiadają jakiekolwiek części do 4g obdzwonieni-brak. Może ktoś z forum ma takie w dobrym stanie i chce się pozbyć? A ewentualnie jakbym założył same tarcze bez tych osłon to czym mogłoby się to skończyć?
Comment
-
Witam. Wspominałeś wcześniej o tym, że trzeba lekko szlifnąć jarzmo, ale na innym forum znalazłem Twoją wypowiedź w bardzo podobnym temacie(też chodziło o zaciski z CRVki, tylko że do civica 6), że lepiej dać podkładki i żeby pod żadnym pozorem nic nie szlifować. To co lepiej zrobić, dać podkładki? Jak tak to gdzie? A jak szlifnąć to które miejsce dokładnie?
Comment
-
Do 6g trzeba odsadzić zacisk w drugą stronę i przechodzisz z 262 na 282,u Ciebie przechodzisz z 242 na 262 i szlifujesz.
Czytaj dokładnie wszystko,bo to są inne auta o zupełnie innych wymiarach prawie wszystkiego.
Zamieszczone przez Lootnik Zobacz postaA jak szlifnąć to które miejsce dokładnie?
Jeśli nie czujesz się na silach i nie operujesz sprawnie narzędziami ,to nie rób tego.
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaJeśli nie czujesz się na silach i nie operujesz sprawnie narzędziami ,to nie rób tego.
Comment
-
He spoko czaje, ale chodzi o to, ze wszystko mam już kupione: tarcze 262 z civica V, klocki do crv I, zaciski z crvki I, jarzma mam już nawet pomalowane, zaciski prawie poskładane na nowych tłoczkach, a o miejsce szlifnięcia pytam żeby mechanikowi powiedzieć i pokazać mniej więcej, w którym miejscu będzie musiał podszlifować(sam tego nie będę robił). Ale skoro bez szlifowanie nie da się ich założyć to już będzie wiadomo gdzie trzeba podszlifować. Czy jest tam jeszcze jakaś komplikacja, o której nie wspomniałeś? A tak mniej więcej ile tego trzeba zeszlifować? 0,5mm? 1mm? 5mm?Last edited by Lootnik; 03-06-2017, 22:53.
Comment
Comment