Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potrzebna porada w sprawie wymiany pompy hamulcowej .

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Potrzebna porada w sprawie wymiany pompy hamulcowej .

Witam . W czasie hamowania siada mi powoli pedał hamulca do podłogi . Zaczęło się to dziać po wymianie płynu hamulcowego . Wycieków nigdzie nie ma , poziom płynu bez zmian . Przypuszczam że siadła pompa hamulcowa a dokładnie jej uszczelniacze . Nigdzie w necie i w sklepie nie mogę znaleźć zestawów naprawczych do tej pompy ( model NISSIN 7/8 ) - 22.2 mm . Zestawy są tylko do pomp 20,6 mm . Teraz mam pytanie czy wiecie gdzie mógłby dostać taki zestaw ? Druga rzecz czy mogliście by dać jakieś przydatne rady dotyczące wymiany samej pompy bez serwa - na co zwracać uwagę w czasie tej operacji ? Ewentualnie czy ktoś z Was montował jakiś nowy zamiennik pompy i czy obyło się bez komplikacji ? Z góry dzięki za fachowe porady . A , mój samochód to Civic IV z 1990 r 1,5 D15B2 .

Tak tylko pytam,bo moze nie odpowietrzyles dokladnie ukladu? Moze pompa zapowietrzona chyba tez sie ja odpowietrza

Comment

Układ był odpowietrzany - tu ewidentnie siada pedał hamulca - pompa przepuszcza płyn .

Comment

nie ma tam nic trudnego, 4 gen nie widziałem ale podejrzewam ze pompa jest przykręcona na 2 sruby albo 4, odkrecasz, wyjmujesz i tyle, przy wkładaniu trzeba zwrócic uwage na bolczyk który jest połączony z pedałem hamulca zeby wszedł w swoje miejsce czyli w tłoczek pompy

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
        Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Dzięki za odpowiedzi i porady w temacie .
          Pozdrawiam

Comment

Working...
          X