Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyciek, czy to pompa sprzęgła? Czy wklejenie na nowo szyby?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wyciek, czy to pompa sprzęgła? Czy wklejenie na nowo szyby?

Witam szanownych forumowiczów,

Jakis czas temu zauwazylem ze pod dywanikiem kierowcy zbiera mi sie woda. rozebralem deske rozdzielcza i zauwazyłem ze cos sie skrapla z elementu wewn. bodajze pompy sprzegła (w smaku nieprzyjemne), poza tym polewajac wode po uszczelkach bocznych szyby przedniej woda dostawala sie do srodka auta i skraplała sie w po bezpiecznikach. dodam ze w zbiorniku od pompy sprzegła pusto, dolałem płynu hamulcownego, ponoc taki sie stosuje (prosze mnie poprawic i ewentualnie podac ilosc płynu ktora tam wchodzi)
    teraz pytanie czy tylko wymiana pompy, moze jakas regulacja czy tez wklejenie szyby na nowo ( to chyba wskazane, ciekawe jaki koszt).
    Pomozecie?

Serdecznie pozdrawiam

Na dywaniku w okolicach sprzęgła? Miałem tam niewielki wyciek, a następnego dnia "miękkie" sprzęgło. Sam nie miałem czasu się za to brać, poza tym nie jestem szpecem, ale mechanik zdiagnozował przeciekający wysprzęglik... cokolwiek to ma znaczyć, koszt tej części 75zł

Comment

Mechanik mi wymienil pompe sprzegła.
      Jednak nadal woda na dywaniku kierowcy, z tego co zauwazyłem to gdzies przedostaje sie pod szybą w rogu na dole. Byłem u kolesia ktory wkleja szyby i stwierdził ze szyba elegancko sie trzyma, wiec ...

Comment

A może woda ci się dostaję po słupku od anteny.jak wyrobiona jest uszczelka od anteny na dachy lub ta gumka z ktorej wysuwa się antena?
        HONDA CIVIC D13B2

Comment

Dzis wyjalem uszczelka boczna szyby przedniej własnie ta przy antenie bo tam sie skrapłała woda. dalem troche slikonu i zobaczymy przy pierwszym deszczu

Comment

no i gitara, powinno trzymać. Ostatnio też grzebałem przy antenie i zauważyłem, że jak tam pójdzie uszczelka to jest idealne miejsce żeby woda się dostawała do środka! pozdro
            HONDA CIVIC D13B2

Comment

Working...
            X