Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z płynem chłodniczym

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z płynem chłodniczym

Witam wszystkich!Jestem posiadaczem hondy z silnikiem 1.3 zasilanym LPG.Moj problem z silnikiem zaczął sie w maju polega on na tym ze płyn chłodniczy przelewa sie do zbiorniczka wyrównawczego do tego stopnia ze sie wylewa z niego.W chłodnicy występują jego braki i silnik zaczyna sie grzać.Za prawie każdym razem po ostygnnięciu silnika muszę otworzć maske i przelać płyn ponownie do chłodnicy.Byłem już u wielu ''mądrych''mechaników ale żaden mi nie powiedził co to może być.Powymieniałem to co kazali miedzy innymi korek od chłodnicy, odpowietzyłem ukł.chłodniczy i nadal to smo.Może wy mieliście podobny problem proszę o parade pozdrawiam!!

A auto nie kopci nadmiernie na biało? Węże "wodne" są twarde, gdy auto jest rozgrzane, lub czy nawet dopiero się rozgrzewa?

Comment

Co do kopcenia to nie kopci na biało, a węże są rzeczywiście twarde ale dopiero jak jest całkowicie rozgrzana.

Comment

Ja obstawiam uszczelkę pod głowicą.

Comment

Mialem podobny przypadek w VW Caddy wtedy padla pompa wody objawy byly podobne

Comment

To na pewno uszczelka pod głowicą. Może to być również pęknięcie głowicy ale to można sprawdzić dopiero po zdjęciu głowicy z silnika. Na gazie to się zdarza, albo po prostu miałeś pecha.
            Pozdrawiam

Comment

miałem podobny problem i okazało się ze to pompa wody

Comment

jak pisza chłopaki zacznij od pompy,potem uszczelka

Comment

no ja tak ostatnio miałem pompa wody poszła

Comment

Working...
                  X