Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spala olej (90r. 1.5 16V benz. + LPG)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spala olej (90r. 1.5 16V benz. + LPG)

Witam.

Jestem posiadaczem hondy civic z rocznika 90' z silnikiem 1.5 16V + LPG. Od pewnego czasu zauważyłem że autko bierze olej (nie wiem dokładnie ile i na ile km), i że przy 3-3,5 tysiąca obrotów strasznie dymi z tłumika końcowego (biało-szary dym). Dodam że auto ma wymieniony cały rozrząd i uszczelniacze na zaworach. W czym może tkwić problem ? Trochę mnie to martwi, ponieważ nie mam jakoś ochoty ciągle jeździć i dolewać, jak również nie mogę tego przeżyć że coś jest nie tak. Proszę o rady.

Pozdrawiam.

Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem oraz tutaj: https://www.civicforum.pl/forumdisplay.php?f=17
    Last edited by fura V; 11-11-2009, 03:44.

Wymiana samych uszczelniaczy nie pomoże.Podjedż do jakiegoś fachmana-niech sprawdzi kompresję,ale podejrzewam że bez wymiany pierścionków to raczej się nie obejdzie
    ビートル ジョン

Comment

Tak też myślałem. Dzięki za pomoc.

Comment

pewnie pierscienie popekaly ,zalezy tez ile tego oleju trzeba dolewac bo na gazie oleju troche sie spala(gaz jest suchy)

Comment

Popekac nie popekaly tylko sie wytarly. Czesty objaw przy dawaniu w palnik na zimnym silniku i pałowania do odcinki.

Comment

Cena wymiany pierścieni

Jaki koszt był wymiany tych pierścieni? Byłbym wdzięczny za informacje

Kolego na początek warto zapoznać się z forum i regulaminem.
            Ostatni post w tym temacie jest z grudnia 2009r, wątpię abyś doczekał się odpowiedzi. Zwracaj na to uwagę
            Pozdrawiam
            Last edited by Karl1985; 17-07-2013, 18:40. Powód: regulamin

Comment

W moim przypadku znajomy meches za wymiane pierscieni, upg i nowy olej wzial 550 zl
              http://www.psgarage.pl/

Comment

Working...
              X