Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem po odpaleniu , bardzooo wysokie obroty D13B2 :(

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem po odpaleniu , bardzooo wysokie obroty D13B2 :(

Witam

Mam problem z moja honda .. kupilem ja jakies dwa miesiace temu . Wlozylem duzo kasy w wymiany oleju,plynow , filtrów , rozrzadu , przewody , swiece itd . (silnik chodzil nie równo) teraz jest juz ok , po wymianie tych przewodow i swiec. Bylo cos z gaznikiem nie chcial odpalac , musialem dawac jej gazu. Jak oddalem ja do mechanika wymienial mi wszystkie te rzeczy , mowil ze wyregolowal mi ten gaznik , ale teraz jest ta ze jak ja odpalam (zimny silnik)fakt iz nie daje gazu ale przez jakas minute , moze krocej ok 40 sec. chodzi na tak wysokich obotach jak bym dawal jej gaz do konca (az wyje silnik), i spada po tym czasie na nizsze juz takie normalne ok 1 no moze 2 tys. obrotow . Znajomy mowil ze nie moze tak byc bo po odpaleniu olej nie zdarzy sie rozprowadzic po silniku a na tkich wysokich obrotach silnik dostaje w piz.. przez ta chwile pracujac mozna powiedziec ze na sucho . Co mam zrobic pomóżcie mi ..

Dodam ze z tylu gaznika jest jest druga regulacja do dawki powietrza czy cos takiego
    Załączone pliki

Witam na dobry początek wypada się przedstawić Przedstaw się - Honda Civic FanKlub Forum .

Comment

Ok robi się .. bezczelny jestem

Comment

d13b2 jeśli się nie mylę ma automatyczne ssanie i Ci się załącza. Też zaraz po odpaleniu na zimnym silniku mam koło 2000 obrotów ale po około minucie spada na 800-900 i jest już ok. Może się mylę więc niech ktoś jeszcze się wypowie.
        Jeśli pomogłem postaw piwko

Proszę o klik: http://www.gangsters.pl/index.php?polec=86532

Comment

no mi spada po minucie na 2000 obrotów , po odpaleniu jest ok 6000 :/

Comment

Kiedyś było coś na forum ale nie mogę znaleźć. Może to Cię jakoś nakieruje:
            Jeśli pomogłem postaw piwko

Proszę o klik: http://www.gangsters.pl/index.php?polec=86532

Comment

Miałem kolego podobny problem i z tego, co pamiętam był to gaźnik. Musisz chyba niestety jechać do jeszcze jednego gaźnikowca żeby Ci wyregulował wszystko i przeczyścił.
              http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=12570

Comment

Coś nie widzę OPRów za to, że temat już był, są zdjęcia i w ogóle... trudno
                Przykładowe zdjęcie śrubki regulacji ssania:

W prawo się zwiększa, w lewo zmniejsza obroty.

Comment

To fakt ze jest ta srubka do regulacji ssania , ale co z ta od podawania powietrza ? Czy wystarczy tylko ta od obrotów ?

Comment

No jak 2000 na ciepłym to niewystarczy.

Chyba ci chodzi o śrubkę blokującą przepustnicę. Było, są zdięcia i w ogóle (szukaj).
                    Ogólnie, jeszcze jest jedna śrubka... tylko dla najbardziej nieustraszonych pogromców wysokich obrotów.
                    Jak te dwie nie pomogą daj znać.
                    Last edited by Gość; 30-07-2009, 18:03.

Comment

ok jutro po robocie biore sie za zrobienie mojej pszczółki , jesli nie ogarne to napisze .. dzieki z gory

Comment

wydaje mi sie cos ze to nie wina gaznika mialem taki problem ze swoja hania ale ja czyscilem krokowy i ustawialem go po swojemu po odpaleniu (zimny silnik)mam ok 2 tys.obr. po kilku mninutach silnik zlapie tem spadaja normalnie ok 1000 obr.min.jest ok

Comment

Chyba temat się już wyczerpał 30.07. kolego Czasem warto spojrzeć na daty postów
                          http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=12570

Comment

W sumie do dnia dzisiejszego tego nie zrobilem znacie jakies strony hondy z schematami , opisami hondy .Chodzi mi dokladnie o elektryke

Comment

Working...
                            X