Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ciężko pali, gaśnie, nierówno chodzi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ciężko pali, gaśnie, nierówno chodzi

Witam,
    mam problem z Honda Civic 1,3 16v z 90 roku z automatyczna skrzynia. Od razu dodam, że szukałem na forum podobnego problemu i nie znalazłem.
    Moje auto ciężko pali, w zasadzie udaje się odpalić po jakichś 10 minutach, bo wcześniej, nawet jak odpali to od razu albo po krótkiej chwili gaśnie. Jak już uda się odpalić, to na niskich obrotach bardzo nierówno pracuje jeden cylinder i czasem, np. jak stoję na światłach to potrafi zgasnąć.
    Generalnie jak silnik jest już rozgrzany to chodzi lepiej. Ale jest kolejny problem - gdy wciskam pedał gazu powoli, to jest ok, ale po mocnym wciśnięciu silnik dławi się i też czasem gaśnie, dodatkowo coś strzela spod maski, ale nie wiem co.
    Wymieniłem świece, przewody, kopułkę oraz palec i niestety nie pomogło. Nadal bardzo ciężko pali i strzela.
    Proszę o jakieś porady, czy można coś zrobić samemu, czy mam jechać od razu do mechanika.

sprawdz pompe paliwa-pewnie masz mechaniczna(zaworki puszczaja) zreszta latwo sprawdzic czy to wina paliwa-wez w strzykawke troche benzyny i wstrzyknij do gardziela ,sprobuj odpalic ,troszeczke nacisni na pedal jesli sie rozbuja -wiadomo
    sprawdz jeszcze zaplon(ustawienie) i czy w paliwie nie masz wody

Comment

Witam, posiadam ten sam typ silnika też z automatem i powiem że jestem podłamany. Problem mamy identyczny, te same objawy. Czytałem forum wymieniłem połowę gratów i nic nadal nie jedzie. Wymienione: świece, kable.kopułka, palec moduł zapłonowy, ustawiony rozrząd i zapłon. Jeszcze jedno pomysły z gaźnikiem też odpadają ominąłem go gazem bo paliła na 100 jak 747 z Frankfurtu do USA . Czy ktoś ma jakiś inny pomysł?
      Last edited by Gość; 05-11-2009, 18:26.

Comment

Jeśli jesteś z okolic Łodzi to proponuję przejechać się do VTECu, chłopaki znają się na rzeczy, może by coś pomogli :-).

Comment

Working...
        X