Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Swap silnika z d15b2 na d15z6

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Swap silnika z d15b2 na d15z6

Witam. Wywaliło mi uszczelke pod głowica w mojej hani. W związku z tym planuje swap silnika na d15z6 (obecnie d15b2). I szukam kogoś kto przerabiał temat lub jest w stanie coś pomóc. Planuje zrobic to sam dlatego każda rada na wage złota. Honda Civic IV 1990r.

Wymiana części instalacji elektrycznej pod komputer OBD1 ,zakup silnika,komputera z mapą pod d15z6,wymiana łap na te co masz w b2,dokupienie jakiegoś dolotu,montaż i koniec roboty.Dla wprawionego i przygotowanego teoretycznie to dzień solidnej pracy od rana do nocy.
    Tu masz wszystko co jest potrzebne do swapowania

EDIT:Masz tu jeszcze pomagajkę,praktycznie różniącą się od z6 jedynie dwoma przewodami od obsługi "Vtec"
    W najbliższym czasie (tydzień lub dwa) zamierzam zmienić swoje D15B2 w mpfi używając części z D15B7. Operację będe wykonywał na Civicu 5gen sedanie. Jeśli z jakiegoś powodu zdjęcia nie działają, tutaj jest kopia. Szukałem, czytałem i wydaje mi się, że posiadam wszystkie potrzebne części wymieniane w róznych opisach: kolektor ssący kompletny z przepustnicą, wtryskami z D15B7 uszczelka pod kolektor ssący nowa aparat zapłonowy z przewodami wysokiego napięcia z D15B7 komputer P06 z

Paweł zrobił takie tutki do kilku fajnych projektów,szkoda że przeszedł na ciemną stronę mocy,przesiadł się na Leona,wyprowadził się z miasta i słuch o nim zaginął.
    Szkoda bo jest genialnym elektronikiem.
    Last edited by m26; 16-07-2017, 20:02.

Comment

Silnik już mam, komputer też. Właśnie sam raczej kostki nie przerobie...

Comment

Zamieszczone przez kozioleek79 Zobacz posta
        Właśnie sam raczej kostki nie przerobie...
        Nie przerobisz bo co? Kolory rozróżniasz,czytać umiesz,gdzie jest problem?

Comment

Trochę skupienia, wydrukowane dobre schematy i brak pośpiechu. Dasz radę. Też myślałem, że nie dam rady przed pierwszym swapem a później sam robiłem jeszcze wire tuck'a.

Kompa masz pod OBD1 czy ori z D15Z6?

Comment

Working...
          X