Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmienjszanie sie obrotow silnika przy wlaczeniu dmuchawy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zmienjszanie sie obrotow silnika przy wlaczeniu dmuchawy

Witam mam takie pytanie czy to normlane jak odpalam silnik po jakims czasie ma juz swoje stale obroty i jak wlacze dmuchawe to strzalka obrotow spada, co powodu ze samochod sie zamula troche ale odzyskuje po czasie swoje obroty. ??? Drugie pytanie nie odnosnie tematu jaka lampka jest w kabinie na gorze bo jej nie mam a chce ja zalozyc. Prosze o pomoc.

kolego chyba nie przeczytałeś nawet regulaminu forum bo najpierw powinniśmy napisać pierwszy post w dziale "przywitaj się"...
    co do spadku obrotów - autko nie zamula się... to normalna reakcja na dodatkowe obciążenie silnika (tak samo stanie się np. po włączeniu świateł mijania) alternator zmuszany jest do oddania sporej mocy co przekłada się na większą indukcję wewnętrzna tego elementu... skutkuje to większymi oporami obracającego się wirnika a poprzez pasek klinowy zostaje obciążony również silnik, który zwalnia swoje obroty...
    żaba, 1.3 16v 1993

Comment

Zamieszczone przez ferdii Zobacz posta
      kolego chyba nie przeczytałeś nawet regulaminu forum bo najpierw powinniśmy napisać pierwszy post w dziale "przywitaj się"...
      co do spadku obrotów - autko nie zamula się... to normalna reakcja na dodatkowe obciążenie silnika (tak samo stanie się np. po włączeniu świateł mijania) alternator zmuszany jest do oddania sporej mocy co przekłada się na większą indukcję wewnętrzna tego elementu... skutkuje to większymi oporami obracającego się wirnika a poprzez pasek klinowy zostaje obciążony również silnik, który zwalnia swoje obroty...
      masz racje wracam do dzialu przywitaj sie. :/ nie przeczytalme regulaminu, sorry i dziekuje za wytlumacznie

Comment

Working...
      X